Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Αυγ-2018 10:49

  Είναι σημάδι ανησυχίας η κατρακύλα που υπέστη το Bitcoin;

  Είναι σημάδι ανησυχίας η κατρακύλα που υπέστη το Bitcoin;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Naeem Aslam

  Υπήρξε μόνο ένα κυρίαρχο χρώμα στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων την προηγούμενη εβδομάδα: το κόκκινο. Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin, υποχώρησε κάτω από το όριο των $6.000, πριν ενισχυθεί ξανά στα $6.300. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι μπορεί το ψηφιακό νόμισμα να βρεθεί σε νέο χαμηλό για φέτος, λόγω του ισχυρού bearish αισθήματος. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 55% σε ετήσια βάση και είναι περί το 66% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών.

  Οι traders περίμεναν για ένα ανοδικό ράλι από τις αρχές Ιουνίου, αν και υπήρξαν δύο διαφορετικές περιπτώσεις όπου είδαμε κινητικότητα στις τιμές, γεγονός που έδειξε ισχυρή δυναμική για το νόμισμα. Αλλά στην πραγματικότητα, οι επενδυτές "αρκούδες” έχουν δείξει τη βίαιη δύναμή τους απέναντι στους επενδυτές "ταύρους”.

  Το πρώτο ενθαρρυντικό σήμα για την τιμή του Bitcoin ήρθε αρκετά πρόσφατα, όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να εγκρίνει το πρώτο ETF για bitcoins. Η τιμή του κρυπτονομίσματος σκαρφάλωσε μέχρι τα $8.230, αλλά δεν ξεπέρασε τα $10.000, ένα σημαντικό επίπεδο-κλειδί για τους ταύρους. Το δεύτερο δυνατό σημάδι έκανε την εμφάνισή του στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, όταν η τιμή του νομίσματος επιβεβαίωσε τη δυναμική των ταύρων και έφτασε τα $9.734. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το επίπεδο των $10.000.

  3,Ο μόνος λόγος για τον οποίο βλέπουμε τα κρυπτονομίσματα να πλήττονται από sell off, είναι ότι οι traders χάνουν την ελπίδα τους για ένα ανοδικό ράλι. Ναι, είμαστε πάλι πάνω από το βασικό επίπεδο των $6.000, αλλά όσο η τιμή συνεχίζει να κινείται κοντά στα χαμηλά του τρέχοντος έτους ($5.791), δεν είμαστε ακόμα στον επιθυμητό δρόμο.

  Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος αναμενόταν να "πιάσει πάτο” στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και από εκεί κι έπειτα να αρχίσει να ενισχύεται. Ωστόσο, βρισκόμαστε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και φαίνεται ότι η τιμή θα μπορούσε να βρεθεί σε νέο χαμηλό κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Ας ελπίσουμε ότι το πρόσφατο sell off έριξε στο χαμηλότερο επίπεδο την τιμή του bitcoin.

  Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τρέχουσα κατάσταση; Από τεχνική άποψη, υπάρχουν μερικά σημαντικά επίπεδα-κλειδιά τα οποία παρακολουθώ προσεκτικά. Εάν η πτωτική τάση συνεχιστεί, τα ακόλουθα είναι τα βασικά επίπεδα:

  Χαμηλό 13 μηνών τον Νοέμβριο: $5.605
  Χαμηλό 18 μηνών τον Οκτώβριο: $5.109
  Ψυχολογικό όριο: $5.000


  Το νόμισμα επανήλθε στα $6.300. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας και η τιμή να μην βρεθεί σε νέο χαμηλό για το 2018. Εάν συμβεί αυτό, τότε υπάρχει ελπίδα για ένα ράλι φέτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -197,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,4 δισ. $

  -499,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,1 δισ. $

  -410,6 εκ. $