Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Αυγ-2018 21:27

  Έξι λόγοι που μπορεί να φέρουν τους θεσμικούς επενδυτές πιο κοντά στα κρυπτονομίσματα το 2019

  Έξι λόγοι που μπορεί να φέρουν τους θεσμικούς επενδυτές πιο κοντά στα κρυπτονομίσματα το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους τελευταίους έξι μήνες,  η πτώση των ψηφιακών νομισμάτων έφερε στην επιφάνεια τους σκεπτικιστές. Στην πραγματικότητα ο λεγόμενος "Κρυπτο -χειμώνας" είναι ένα υγιές ξεκαθάρισμα του οικοσυστήματος επειδή η διόρθωση χωρίζει αποτελεσματικά τους δημιουργούς μακροχρόνιας αξίας από τους traders βραχυχρόνιας διάρκειας.  Γενικά πιστεύουμε πως θα φτάσει η "Κρυπτο – άνοιξη". Και το θεσμικό κεφάλαιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει αυτή τη νέα εποχή.  

  Δείτε έξι λόγους για τους οποίους οι θεσμικοί επενδυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα ψηφιακά νομίσματα σε ράλι το 2019.

  1. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές έχουν εποικοδομητική άποψη για τα ψηφιακά νομίσματα. Οι ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα ψηφιακά νομίσματα ήρθαν για να μείνουν. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλά θέματα προς διαπραγμάτευση όπως:  ο προσδιορισμός των παικτών που έχουν εξαπατήσει τους επενδυτές με ψεύτικες αρχικές προσφορές νομισμάτων, ο καθορισμός των διαφορών μεταξύ των μαρκών χρησιμότητας (utility tokens) και μαρκών ασφάλειας (security tokens) και η συνεργασία με τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων για τη δημιουργία κατάλληλων κανονισμών προκειμένου να προστατευτούν οι επενδυτές χωρίς να πλήττεται η καινοτομία. 

  2.  Τα ψηφιακά νομίσματα παρέχουν έναν μοναδικό και ελκυστικό συνδυασμό αποδόσεων και μεταβλητότητας. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ελκυστικά επειδή παρουσιάζουν σχετικά χαμηλή συσχέτιση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως τα ομόλογα (αρνητική συσχέτιση) και ο χρυσός (μηδενική συσχέτιση). Με άλλα λόγια τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος για τους επενδυτές να διαφοροποιήσουν ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από μετοχές και ομόλογα. 

  3. Οι θεσμικές λύσεις επιτήρησης ποιότητας θα μπορούσαν να εισέλθουν στην αγορά σύντομα. Υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για εξειδικευμένους επιτηρητές για να προστατέψουν την αυξανόμενη ποσότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πολύ λίγοι ψηφιακοί επιτηρητές όμως πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές και οι θεσμικοί επενδυτές.

  4. Τα futures, τα παράγωγα και τα προθεσμιακά συμβόλαια ψηφιακών νομισμάτων κερδίζουν έδαφος. Η μεταβλητότητα των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων στην αρχή του έτους ενίσχυσε δραματικά τη ζήτηση για τα ψηφιακά παράγωγα. Με τα παράγωγα οι επενδυτές δεν χρειάζονται να κατέχουν το υποκείμενο κρυπτονόμισμα αλλά μπορούν ακόμα να απολαμβάνουν τα δυνητικά οφέλη ελαχιστοποιώντας ενδεχομένως τις απώλειες, όπως συμβαίνει με την αντιστάθμιση των κανονικών νομισμάτων. 

  5. H έγκριση των ρυθμιστικών αρχών σε ένα ψηφιακό ETF βρίσκεται πιθανότατα προ των πυλών. Υπάρχει μια προφανής ανάγκη  για έναν τομέα ή ένα ETF με βάση την αγορά που θα βοηθήσει τους επενδυτές στην διαφοροποίηση κινδύνου. Αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως Gemini και Bitwise έχουν καταθέσει αιτήματα για ψηφιακά ETF αλλά οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα. 

  6. Τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στρέφουν την προσοχή τους στα ψηφιακά προϊόντα. Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν τραβήξει την προσοχή θεσμικών επενδυτών. Μεγάλα ιδρύματα όπως Goldman Sachs, Fidelity και Blackrock έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ψηφιακά προϊόντα και την Βlockchain. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $