Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Αυγ-2018 13:47

  Επένδυση 22 δισ. δολ. από Samsung σε 5G και τεχνητή νοημοσύνη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επένδυση 22 δισ. δολ. από Samsung σε 5G και τεχνητή νοημοσύνη

  του Sam Shead

  Σε επενδύσεις 22 δισ. δολ. στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα κινητής 5G σκοπεύει να προχωρήσει η Samsung την προσεχή τριετία όπως ανακοίνωσε σήμερα. 

  Ως μέρος του επενδυτικού του σχεδίου, ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ερευνητών σε 1.000 στα κέντρα ΑΙ που έχει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ρωσία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα. 

  Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), η επένδυση των 22 δισ. δολ. της Samsung θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και στην βιο-φαρμακευτική. 

  "Η Samsung πιστεύει ότι οι καινοτομίες που θα φέρει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα καθοδηγήσουν τον μετασχηματισμό του κλάδου, ενώ η τεχνολογία επόμενης γενιάς για τις τηλεπικοινωνίες θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αυτόνομη οδήγηση, το ίντερνετ των πραγμάτων και τη ρομποτική" αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

  Τα χρήματα της επένδυσης θα προέλθουν από ένα μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο ύψους 161 δισ. δολ. το οποίο περιλαμβάνει κεφαλαιουχικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα επενδυθεί στην Νότια Κορέα, ανέφερε η Samsung. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,3 δισ. $

  +530,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  +118,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  88,9 δισ. $

  +301,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,9 δισ. $

  -138,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  69,1 δισ. $

  +429,3 εκ. $