Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Αυγ-2018 12:55

  H Wall Street δίνει άλλη μία ώθηση στο Βitcoin

  H Wall Street δίνει άλλη μία ώθηση στο Βitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Πάνω σε μία νέα πλατφόρμα που θα διευκολύνει το trading, την αποθήκευση και την χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δουλεύει η Wall Street. 

  Πρόκειται για μια αισιόδοξη εξέλιξη για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα καθώς θα τα βοηθήσει να γίνουν αποδεκτά από τους επενδυτές, τους εμπόρους και τους καταναλωτές. 

  Την περασμένη εβδομάδα, η Intercontinental Exchange (ICE) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας, της Bakkt, η οποία στοχεύει στην δημιουργία ενός ανοιχτού και ρυθμιζόμενου παγκόσμιου οικοσυστήματος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η νέα εταιρεία αναμένεται να συνεργαστεί με κορυφαίες επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων η BCG, η Microsoft, η Starbucks . 

  Αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin, καθώς θα περιορίσει την αστάθεια της αγοράς. "Παραδοσιακά η μεταβλητότητα φοβίζει τους περισσότερους επενδυτές ανεξάρτητα από την κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων" επισημαίνει ο Christopher Bates, πρώην μέλος του NYSE. "Η Bakkt θα αντλήσει πόρους από αξιόπιστες εταιρείες με γνώσεις στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της τεχνολογίας προκειμένου να δημιουργήσει μια κεντρική ελεγχόμενη πλατφόρμα. Όταν οι επενδυτές αισθάνονται άνετα στις συναλλαγές που πραγματοποιούν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον τότε η αστάθεια ελαττώνεται."  

  Δεν είναι η πρώτη φορά που η Wall Street ασχολείται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τα τελευταία δύο χρόνια η Wall Street έχει παρουσιάσει τα Bitcoin Futures προκειμένου να βοηθήσει τους επενδυτές να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους. Παρουσίασε επίσης νέα προϊόντα όπως το "Investment Trust”  το οποίο επιτρέπει την συμμετοχή των επενδυτών στην αγορά του Bitcoin και θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το ψηφιακό νόμισμα να μεταβεί από το στάδιο της "καινοτομίας" και της "πρώιμης υιοθέτησης", σύμφωνα με την καμπύλη Rogers, στην "πρώτη πλειοψηφία". Όταν η ζήτηση για ένα προϊόν "γιγαντώνεται" τότε το προϊόν γίνεται "επιδημία". 

  Αυτά είναι καλά νέα για το Bitcoin, καθώς η "επιδημία" σημαίνει υψηλότερες τιμές Bitcoin και ειδικά τώρα που το Bitcoin βρίσκεται σε περιορισμένη προσφορά.

  Επίσης, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό. "Η εμπειρία μου ως μέλος του NYSE ήταν ότι η SEC προτιμά να έχει πιλοτικά προγράμματα για να παρακολουθούν τις νέες συναλλαγματικές πλατφόρμες και τα συστήματα" προσθέτει ο Βates. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Βlockchain είναι η τάση του μέλλοντος και ότι ευθύνη της SEC είναι να δει πως οι επενδυτές θα προστατευτούν μέσω των κεντρικών ελεγχόμενων αγορών. Για να γνωρίζω αν τα κρυπτονομίσματα είναι μια ασφαλής επένδυση σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον θα χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως αυτή η αγορά θα ρυθμιστεί. Το γεγονός πως μια σειρά από κορυφαίες εταιρίες τοποθετούν το όνομά τους δίπλα στην νεοσύστατη Βakkt σημαίνει πως η εταιρεία είναι πολλά υποσχόμενη". 

  Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι αγορές των κρυπτονομισμάτων αναθερμάνθηκαν στην ανακοίνωση της Intercontinental Exchange.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $