Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Αυγ-2018 14:46

  Ο συνιδρυτής της Uber προσπαθεί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα: Το να βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα στο internet

  Ο συνιδρυτής της Uber προσπαθεί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα: Το να βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα στο internet
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πώς βρίσκεις ενδιαφέρον περιεχόμενο στο διαδίκτυο όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς ψάχνεις; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούσε να δώσει απάντηση μέσω της πλατφόρμας του ο Garrett Camp. Ο συνιδρυτής της Uber δημιούργησε τη StumbleUpon πριν από 17 χρόνια και τώρα αναγκάζεται να την θέσει εκτός λειτουργίας και να την αντικαταστήσει με μια νέα, την Μix.com. 

  Για όσους δεν το γνωρίζουν, η StumbleUpon έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες απλά με ένα κλικ να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο, βίντεο και φωτογραφίες και να σερφάρουν σε τυχαίες ιστοσελίδες που συγχρόνως ταίριαζαν με τα ενδιαφέροντά τους.  

  Η άνοδος ωστόσο άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Ιnstagram, το Τwitter οδήγησαν τη StumleUpon σε πτώση και τελικά στην διακοπή της λειτουργίας της. Τώρα την θέση της StumbleUpon θα λάβει, σύμφωνα με τον Garrent Camp, μία νέα πλατφόρμα, η Μix. 

  "Με κάποιο τρόπο, η Mix προσπαθεί ακόμα να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η StumbleUpon. Όταν δημιουργήθηκε η StumbleUpon, το διαδίκτυο ήταν διαφορετικό. Δεν υπήρχαν ακόμα κοινωνικά δίκτυα. Δεν υπήρχαν ακόμα κινητά τηλέφωνα. Η Mix προσπαθεί ακόμα να επιτύχει την ίδια αποστολή, να συλλέξει δηλαδή στοιχεία από οπουδήποτε στο διαδίκτυο” δήλωσε ο Camp στο Forbes.

  Σύμφωνα με τον δημιουργό, η Mix. Com δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν μερικά θέματα που τους αρέσουν, να δουν μια ροή γεμάτη με προτάσεις άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο και οτιδήποτε άλλο τους ενδιαφέρει. Έπειτα μπορούν να τα αποθηκεύσουν και να δημιουργήσουν κοινές συλλογές. Επίσης όταν ένας φίλος με κοινά ενδιαφέροντα μοιραστεί ένα άρθρο ή ένα βίντεο, η πλατφόρμα στέλνει μήνυμα στους φίλους του για να το δουν. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τον δημιουργό,  εάν ένας χρήστης εμπιστεύεται έναν φίλο που είναι καλός στο να εντοπίζει και να συλλέγει συνταγές αλλά δεν έχει καλό γούστο στη μουσική μπορεί να επιλέξει να ακολουθήσει και να βλέπει μόνο τις συνταγές. 

  Στόχος του Camp, μέσω της Mix, είναι οι χρήστες να βρίσκουν και να βλέπουν τα πρώτα δέκα πράγματα που έχουν για τους ίδιους περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις αναρτήσεις που βλέπουν καθημερινά σε Twitter και  Facebook. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,8 δισ. $

  +365,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  106,9 δισ. $

  -102,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,6 δισ. $

  +30,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,0 δισ. $

  +29,5 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  72,1 δισ. $

  +1.765,8 εκ. $