Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Ιουλ-2018 13:26

  Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να βρουν την ισορροπία στις σχέσεις τους, λέει ο Stephen Schwarzman

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να βρουν την ισορροπία στις σχέσεις τους, λέει ο Stephen Schwarzman

  Του Russell Flannery

  Ο Stephen Schwarzman, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Blackstone, γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Μεταξύ των δωρεών του, για παράδειγμα, περιλαμβάνεται και ένα κολέγιο που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο.

  Το Σάββατο, μιλώντας στους αποφοίτους του Κολεγίου Schwarzman στο Πεκίνο, δεν έκανε καμία αναφορά στην πολιτική του Trump ή στους νέους δασμούς ύψους 34 δισ. δολ. που επιβλήθηκαν σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Ωστόσο, αφιέρωσε την ομιλία του στην ανάγκη που έχουν οι δύο χώρες να βρουν την ισορροπία στις μεταξύ τους σχέσεις.

  "Είναι ζωτικής σημασίας τα δύο έθνη να επιχειρήσουν να εξισορροπήσουν τις σχέσεις τους σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο και η εξωτερική πολιτική, με έναν ειρηνικό και εποικοδομητικό τρόπο", σημείωσε. Συμπλήρωσε μάλιστα πως αναμένει κάποια στιγμή να αμβλυνθεί η ένταση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών.

  "Σε κάθε περίπλοκη σχέση, θα υπάρχουν στιγμές που θα προκύψουν διαφωνίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος πως θα υπερισχύσουν οι δεσμοί που υπάρχουν ειδικά μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, αλλά και η επιθυμία τους να διατηρηθούν αυτές οι σχέσεις".

  Οι τριβές στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αυξάνονται λόγω των μεγάλων εμπορικών πλεονασμάτων της Κίνας, αλλά και των διαφορών που υφίστανται στις δύο χώρες αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά και τη βιομηχανική πολιτική.

  Το κολέγιο του Schwarzman έχει ως στόχο την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. "Είτε στην πολιτική, είτε στις επιχειρήσεις και τις επιστήμες, η επιτυχία των μελλοντικών ηγετών θα εξαρτηθεί από την κατανόηση του ρόλου της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές", αναφέρεται στο προφίλ του κολεγίου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

  "Χτίζουμε αυτό το πρόγραμμα με στόχο να οικοδομήσουμε την επικοινωνία και τις καλές σχέσεις της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο", σημείωσε ο Schwarzman απευθυνόμενος στους αποφοίτους του 2018. "Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ αποδεικνύονται σημαντικές για την παγκόσμια ειρήνη και πρόοδο".

  Οι κινεζικοί επιχειρηματικοί υποστηρικτές του Κολεγίου Schwarzman περιλαμβάνουν την China Oceanwide Holdings και τον πρόεδρο του JD.com Richard Liu. Ο Schwarzman έχει στηρίξει με 350 εκατομμύρια δολάρια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Γέιλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  146,1 δισ. $

  +747,9 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,4 δισ. $

  +128,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,8 δισ. $

  +2.161,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  -502,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,9 δισ. $

  -20,9 εκ. $