Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιουν-2018 16:44

  Τρεις παράγοντες που κρατούν στα χαμηλά την τιμή του Bitcoin

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τρεις παράγοντες που κρατούν στα χαμηλά την τιμή του Bitcoin

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η τιμή του Bitcoin πρόσφατα "κόλλησε" στο σημείο των 6.000 δολαρίων. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

  Αυτό μπορεί να εξέπληξε τους φανατικούς υποστηρικτές του Bitcoin, καθώς το ψηφιακό νόμισμα υποτίθεται πως ήταν το αντιστάθμισμα στην παγκόσμια αβεβαιότητα, όπως το Brexit, η κρίση χρέους της Ιταλίας και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

  Τι εμποδίζει όμως το ράλι του Bitoin; Ακολουθούν τρεις παράγοντες:

  Ένας από αυτούς είναι η πτώση του όγκου συναλλαγών εντός του δικτύου του Bitcoin. 

  "Το Bitcoin βιώνει μια τεχνολογική ανάπτυξη μέσω των καναλιών πληρωμών όπως το Lightning Network, ο όγκος συναλλαγών εντός του δικτύου έχει μειωθεί τους περασμένους μήνες, προκαλώντας ανησυχία σε ορισμένους", λέει ο Dan Rice, συνιδρυτής της Sagewise. "Ένα τμήμα αυτής της πτώσεις μπορεί να οφείλεται στη χρήση καναλιών πληρωμών, αλλά όχι εξολοκλήρου".

  Ένα άλλο ζήτημα είναι τα "τεχνικά" θέματα του ψηφιακού νομίσματος. Κάποια στιγμή, όλες οι επενδύσεις θα φτάσουν σε χαμηλά επίπεδα, και σίγουρα το Bitcoin δεν έχει ανοσία σε αυτήν τη διαδικασία, σημειώνει ο James Ganiere, διευθύνων σύμβουλος της Rio Vista Universal. Μόλις συμβεί αυτό, θα είναι μια ευκαιρία για αγορά. Σε αυτές τις στιγμές-κλειδιά, οι επενδυτές θα αδράξουν την ευκαιρία αποκομίζοντας τα οφέλη.

  Έπειτα είναι το κύμα των ICOs, που είναι περισσότερο αρνητική εξέλιξη, παρ' όλες τις εκτιμήσεις των υποστηρικτών της αγοράς. "Αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα ορισμένα ζητήματα", λέει ο Ben Marks, διευθύνων και ιδρυτής της Blocktrade Capital. "Πρώτον, το να μιλάμε συνεχώς για το αναμενόμενο ράλι των τιμών δεν σημαίνει ότι θα το προκαλέσουμε. Δεύτερον, οι περισσότερες αρχικές προσφορές δεν οδήγησαν σε ανάπτυξη της αγοράς - αντιθέτως, μειώθηκε η αξία της".

  Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι που παραμένουν θετικοί για την πορεία των τιμών του Bitcoin.

  Ο Chris  Kline είναι ένας από αυτούς. "Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα εκτιναχθεί η τιμή του Bitcoin", υποστηρίζει. Η Mary Saracco, επιχειρηματίας που στηρίζεται στο blockchain, πιστεύει πως "όσο το Bitcoin παράγει αξία ως εργαλείο, θα έχει υποσχόμενο μέλλον".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  146,3 δισ. $

  +1.256,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,5 δισ. $

  -236,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,6 δισ. $

  -331,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,0 δισ. $

  -557,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,2 δισ. $

  -775,9 εκ. $