Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουν-2018 09:20

  Οι τραπεζίτες αρχίζουν και πανικοβάλλονται με τα κρυπτονομίσματα

  Οι τραπεζίτες αρχίζουν και πανικοβάλλονται με τα κρυπτονομίσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Naeem Aslam 

  Η ατέρμονη συζήτηση γύρω από το Bitcoin αφορά το εάν αποτελεί ένα παγκόσμιο νόμισμα.

  "Είναι όπως και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο σύνολό του", δήλωσε ο γνωστός επενδυτής Τιμ Ντράπερ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα θα κυριαρχήσουν στο μέλλον, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Blockchain στο Σαν Φρανσίσκο. "Είναι απλά θέμα χρόνου: όσο περισσότερο φοβόμαστε τα tokens, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί - αλλά θα συμβεί. Μπορείτε να διαισθανθείτε τον πανικό των τραπεζιτών. Συγκεντρώνονται και λένε ότι δεν θα το αφήσουν να συμβεί, ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές, θα προσπαθήσουν να εμπλέξουν τους φίλους τους στην κυβέρνηση. Τα πάντα καταλήγουν στο ίδιο πράγμα: Πρόκειται να κάνουν κάτι ή να αγοράσουν κάτι;".

  Έχει δίκιο: το βασικό αφήγημα του περασμένου έτους γύρω από τα κρυπτονομίσματα- αυτό που συγκέντρωσε πολύ λιγότερη προσοχή από την εξαιρετική αστάθεια στα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin - είναι η σταδιακή θεσμική αποδοχή τους και η εξερεύνηση τόσο της τεχνολογίας blockchain όσο και των κρυπτονομισμάτων. Από την άφιξη των futures κρυπτονομισμάτων σε μεγάλα ανταλλακτήρια, μέχρι το άνοιγμα μονάδων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων σχεδόν σε κάθε επενδυτική τράπεζα, αυτό που ήταν κάποτε στο περιθώριο έχει πλέον βρεθεί στο επίκεντρο των στρατηγικών πολλών σημαντικών θεσμών.

  Ο Ντράπερ μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του για το τι θα ήθελε να δει στις αρχικές δημόσιες προσφορές νομισμάτων (ICOs) - ή, όπως τις αποκαλούσε, σε ένα "kick-starter για τον κοινωνικό μετασχηματισμό".

  "Όταν εξετάζω τις ICOs", είπε, "ψάχνω για ένα δίκτυο, επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο τόσο υψηλότερα μπορεί να ανεβεί. Το δεύτερο πράγμα που ψάχνω, είναι αν μετά την ICO υπάρχει αγορά για αυτό το νόμισμα”.

  Αυτή η προσέγγιση είναι ενδιαφέρουσα: η θεωρία σχετικά με το δίκτυο έχει λάβει μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια και παρέχει ένα ενδιαφέρον πρίσμα για να κοιτάξει κανείς τις ICOs. 

  Το δεύτερο μέρος του σχόλιού του είναι πιο οικείο: το να εξετάζει κανείς τη χρήση κάθε νομίσματος και να καθορίζει ανάλογα το δυναμικό της αγοράς. Πρόσφατα στοιχεία από το Coin Schedule δείχνουν ότι στους πρώτους έξι μήνες του 2018, 434 ICOs άντλησαν 9.894.100.106 δολ..

  Επιπρόσθετα, το έκτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παραβιάστηκε από χάκερς αυτή την εβδομάδα. Το Bithumb, το νοτιοκορεάτικο ανταλλακτήριο ήταν το θύμα της επίθεσης και κλάπηκαν περισσότερα από 30 εκατ. δολ.. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Coinrail, ένα άλλο κορεάτικο ανταλλακτήριο έχασε περισσότερα από 40 εκατ. σε κρυπτονομίσματα. "Οι κανονισμοί καθυστερούν την καινοτομία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισορροπημένη προσέγγιση που θα διασφαλίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα προστατεύει τους επενδυτές χωρίς να καταπνίγει την καινοτομία", είπε ο Τζο Όλιβερ, πρώην υπουργός Οικονομικών του Καναδά.

  Ο Ντράπερ μπορεί να είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα μερικές φορές και στο φόρουμ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το blockchain θα διαταράξει σοβαρά το πώς παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες. Το αν θα βγει αληθινή η πρόβλεψή του ότι το 80% των ενεργειών της κυβέρνησης μπορεί να γίνει με blockchain μένει να φανεί, αλλά μόνο ένας ανόητος θα αγνοούσε τις προβλέψεις του Ντράπερ για σοβαρές αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,4 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -5,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  +207,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,6 δισ. $