Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 08:40

  Πώς έγιναν πλούσιοι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς έγιναν πλούσιοι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί

  Της Madeline Berg

  Πριν από εκατό χρόνια, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Καλιφόρνια πιθανότατα θα ασχολούνταν με τους σιδηροδρόμους. Στο Τέξας, θα ήταν ένας μεγιστάνας στον κλάδο του πετρελαίου και στη Νέα Υόρκη τραπεζίτης.

  Σήμερα, καθώς ο κόσμος γίνεται "μικρότερος” και η τεχνολογία κινείται γρηγορότερα, ο τρόπος με τον οποίο μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής χτίζουν τις περιουσίες τους φαίνεται να συνδέεται λιγότερο με την τοποθεσία τους. 

  Στο κάτω κάτω, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μινεσότα, ο Glen Taylor, οφείλει τα δισεκατομμύριά του σε μια επιχείρηση εκτυπώσεων και ο Warren Buffett, ο πλουσιότερος στη Νεμπράσκα, είναι ένας ιδιαίτερος επενδυτής.

  Στη φετινή λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ περιλαμβάνονται 53 άνθρωποι, των οποίων η συνολική περιουσία ανέρχεται στα 832 δισ. δολ.. Τα μέλη της λίστας οφείλουν τον πλούτο τους σε 14 διαφορετικές βιομηχανίες, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις επενδύσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε 10 από τις 50 πολιτείες.

  Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και ο προαναφερθείς Buffett της Berkshire Hathaway, ο οποίος έχει καθαρή αξία 85 δισ. δολ., ο Thomas Peterffy της εταιρείας Interactive Brokers στη Φλόριντα, με 25,7 δισ. δολ. και ο Ray Dalio του hedge fund Bridgewater Associates, με περιουσία 17,4 δισ. δολ..

  Δεύτερα σε συχνότητα ήταν τα μέλη της λίστας που οφείλουν την περιουσία τους στη μόδα και στο λιανικό εμπόριο. Οι οκτώ πολιτείες με δισεκατομμυριούχους που έχουν κερδίσει τις περιουσίες τους από αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν το Όρεγκον, με τον ιδρυτή της Nike, Phil Knight και το Οχάιο όπου εδρεύει η L Brands του Les Wexner και όπου οι γονείς του ξεκίνησαν την οικογενειακή παράδοση του λιανικού εμπορίου ανοίγοντας ένα κατάστημα που ονομάστηκε Leslie's.

  Εκτός από τον Knight και τον Wexner, άλλοι λιανοπωλητές που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι και τα αδέρφια Alice Walton (Τέξας) και Jim Walton (Αρκάνσας), κληρονόμοι της Walmart, με περιουσίες αξίας 40 δισ. δολ. και 40,3 δισ. δολ. αντίστοιχα. 

  Ενώ μόνο τέσσερα μέλη της λίστας προέρχονται από τον κλάδο της τεχνολογίας, είναι από τα πλουσιότερα στον κατάλογο. Ο Jeff Bezos της Amazon, με περιουσία 132 δισ. δολ., "εκθρόνισε” τον Bill Gates από τη θέση του πλουσιότερου στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Mark Zuckerburg της Facebook είναι ο πλουσιότερος στην Καλιφόρνια, με περιουσία 74 δισ. δολ.

  Από πού προέρχονται οι περιουσίες των πλουσιότερων Αμερικανών:

  1. Χρηματοοικονομικά και επενδύσεις: 10 πολιτείες

  2. Μόδα και λιανοπώλειο: 8 πολιτείες

  3. Τρόφιμα και ποτά: 5 πολιτείες

  3. Υπηρεσίες: 5 πολιτείες

  5. Τεχνολογία: 4 πολιτείες

  5. Υγειονομική περίθαλψη: 4 πολιτείες

  7. Ενέργεια: 3 πολιτείες

  8. Διάφοροι κλάδοι: 2 πολιτείες

  8. Βιομηχανία: 2 πολιτείες

  8. Αυτοκινητοβιομηχανία: 2 πολιτείες

  8. Ακίνητα: 2 πολιτείες

  12. ΜΜΕ και ψυχαγωγία: 1 πολιτεία

  12. Μέταλλα και εξορύξεις: 1 πολιτεία

  12. Αθλητισμός: 1 πολιτεία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $