Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Ιουν-2018 14:12

  Και η Microsoft, μετά την Amazon, θέλει να μειώσει τους ταμίες των επιχειρήσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Και η Microsoft, μετά την Amazon, θέλει να μειώσει τους ταμίες των επιχειρήσεων

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η Microsoft θέλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του παραδοσιακού λιανεμπορίου να ανταγωνιστούν το Amazon Go, το νέο κατάστημα που δεν έχει ταμεία.

  Όπως μεταδίδει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, ο γίγαντας του λογισμικού αναπτύσσει ένα πρόγραμμα που θα καταγράφει τις αγορές που κάνουν οι καταναλωτές, στη συνέχεια θα χρεώνει την κάρτα τους, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη να διατηρηθούν τα κλασικά ταμεία.

  Από τα σχέδια της Microsoft αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερο τα καταστήματα της γειτονιάς που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό της Amazon, ενώ, παράλληλα, το κίνημα για αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ.

  Αυτά όμως είναι άσχημα νέα για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους των καταστημάτων, οι οποίοι θα χάσουν την αξία τους στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Οι τεχνολογικές ιδέες της Microsoft και της Amazon θα κάνουν αυτούς τους εργαζόμενους (εύκολα) αναλώσιμους, αλλά και θα ακυρώσουν το κίνημα για αύξηση του κατώτατου μισθού.

  Ουσιαστικά, η εν λόγω κίνηση ίσως να βοήθησε τις Walmart, Amazon, McDonald και τους υπόλοιπους να αντικαταστήσουν τους υπαλλήλους, κάνοντάς τους πιο ακριβούς από την τεχνολογία.

  Αυτή είναι η πραγματικότητα σε πολύ ανταγωνιστικές βιομηχανικές αγορές όπου η τεχνολογία καθορίζει την αύξηση των πωλήσεων αλλά και το εργασιακό καθεστώς.

  Για να είμαστε δίκαιοι, τα νέα για τους ταμίες των καταστημάτων δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται. Και αυτό επειδή υπάρχουν καταναλωτές που δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την τεχνολογία και, άρα, δεν θα αισθάνονται τόσο άνετα με μια μηχανή στο ταμείο. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερους ικανοποιημένους καταναλωτές.

  Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Walmart, όπου η αντικατάσταση των υπαλλήλων με μηχανές δεν είχε αποτέλεσμα στους πελάτες της επιχείρησης.

  Θα καταφέρει η τεχνολογία της Microsoft να λύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ικανοποίηση των καταναλωτών; Ίδωμεν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $