Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Δεκ-2017 14:25

  Οι δέκα καλύτερες ψηφιακές δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας

  Οι δέκα καλύτερες ψηφιακές δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Jeff Kauflin

  Αν και ακόμη περισσότερες εταιρείες, εκτός της Silicon Valley, έχουν ξεκινήσει να προσλαμβάνουν προγραμματιστές, μηχανικούς λογισμικού και ειδικούς στην ανάλυση δεδομένων, το τοπίο της τεχνολογίας παραμένει κατακερματισμένο. Υπάρχει ένα πλήθος ψηφιακών δεξιοτήτων που ζητεί η πλειονότητα των εργοδοτών, και τις οποίες οφείλει να γνωρίζει όποιος θέλει να δώσει προβάδισμα στην καριέρα του.

  Η μηχανή αναζήτησης εργασίας Indeed δημιούργησε μια λίστα με τις κορυφαίες τεχνολογικές δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες. Ανέλυσε τις εκατοντάδες χιλιάδες αγγελίες εργασίας που δημοσιεύθηκαν τους τελευταίους μήνες και τις κατέταξε ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισής τους στις περιγραφές των θέσεων που έχουν ως αντικείμενο την τεχνολογία.

  Η γλώσσα προγραμματισμού Java βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς εμφανίστηκε σε πάνω από το 30% των τεχνολογικών θέσεων εργασίας. Η εταιρεία της Silicon Valley, Sun Microsystems, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το Java το 1995. Τέσσερα χρόνια πιο πριν, μηχανικοί ανέπτυξαν το Java σαν εργαλείο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες της δορυφορικής τηλεόρασης, αλλά με τον καιρό αποδείχθηκε πολύ πιο χρήσιμο για το περιβάλλον του διαδικτύου. Οι προγραμματιστές της εποχής μας χρησιμοποιούν το Java από το Gmail έως το Hadoop, ένα πρόγραμμα που αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Το Java μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη για την ανάπτυξη εφαρμογές για mobile πλατφόρμες, υπολογιστικά συστήματα επιχειρήσεων και επιστημονικά εργαλεία.

  Η Agile, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού, έλαβε τη δεύτερη θέση. Εμφανίζεται στο 27% των αγγελιών εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας. Έχει ως αντικείμενο εργασίας τη διάκριση ενός υπό ανάπτυξη προγράμματος σε μέρη ούτως ώστε να παρατηρεί την αντίδραση των χρηστών στο καθένα από αυτά. Με αυτήν τη στρατηγική η Agile πετυχαίνει το τελικό προϊόν να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις των χρηστών.

  Το Python έλαβε την πέμπτη θέση στη λίστα του Indeed. Όπως το Java, έτσι και το Indeed είναι μια γλώσσα προγραμματισμού η οποία δημιουργήθηκε από τον Ολλανδό προγραμματιστή Guido van Rossum το 1989. Στην εποχή μας το Python χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, από τον έλεγχο των μικροτσίπ για λογαριασμό της Intel και τη λειτουργία του Instagram έως τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών.

  Οι δέκα καλύτερες ψηφιακές δεξιότητες, σύμφωνα με το Indeed:

  1. Java (30%)

  2. Agile (27%)

  3. JavaScript (26%)

  4. .NET (19%)

  5. Python (15%)

  6. Microsoft SQL Server (12%)

  7. Oracle (12%)

  8. C or C++ (12%)

  9. Git (11%)

  10. AWS (11%)

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,1 δισ. $

  +338,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -29,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,1 δισ. $

  -159,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,6 δισ. $

  +42,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,3 δισ. $

  -347,2 εκ. $