Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Δεκ-2017 15:07

  Ο συνιδρυτής της Facebook, Eduardo Saverin, είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Σιγκαπούρη

  Ο συνιδρυτής της Facebook, Eduardo Saverin, είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Σιγκαπούρη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Naazneen Karmali 

  Ο δισεκατομμυριούχος Eduardo Saverin, συνιδρυτής της Facebook, ο οποίος έγινε κάτοικος Σιγκαπούρης μετά την αποποίηση της αμερικανικής υπηκοότητάς του το 2012, είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος της νησιωτικής χώρας. Με εκτιμώμενη περιουσία στα 10,1 δισ. δολάρια, ο 35χρονος Saverin,  ξεπέρασε τους αδερφούς Robert & Philip Ng, οι οποίοι κατείχαν την πρώτη θέση ως οι πλουσιότεροι στη Σιγκαπούρη από το 2010 και έχουν εκτιμώμενη περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων.

  Κάτοικος της Σιγκαπούρης από το 2012, ο Saverin έχει ευνοηθεί με μία αύξηση του πλούτου του λόγω των ενισχυμένων μετοχών της Facebook, καθώς εξακολουθεί να διατηρεί μερίδιο μειοψηφίας. Από τη λίστα του Forbes Asia με τους 50 πλουσιότερους της Σιγκαπούρης τον Αύγουστο, όταν ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας βρισκόταν στη 2η θέση με 9,3 δισ. δολάρια, η μετοχή της Facebook ενισχύθηκε σχεδόν κατά 13%.

  Ενώ αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του από την εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο Saverin είναι τώρα venture capitalist με επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ασία και αλλού. Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, η Β Capital Group, μαζί με τον θρυλικό στις επιχειρήσεις Ratan Tata και άλλους, επένδυσαν στην MSwipe Technologies, μια ινδική εταιρία fintech.

  Οι αδελφοί Ng, οι οποίοι βρίσκονταν στην 1η θέση με εκτιμώμενη περιουσία 9,4 δισ. δολ. τον Αύγουστο, είδαν επίσης αύξηση του πλούτου τους στα 10 δισ. δολ. Το κέρδος οφείλεται εν μέρει στην ανάκαμψη των εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ μετοχών της Tsim Sha Tsui Properties.

  Η αυτοκρατορία τους στο real estate, Far East Organization, ιδρύθηκε από τον πατέρα τους Ng Teng Fong, ο οποίος μετακόμισε από την Κίνα στη Σιγκαπούρη το 1934. Γνωστός ως "βασιλιάς του Orchard Road" ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σιγκαπούρη μέχρι και το θάνατό του το 2010, όταν η σκυτάλη πέρασε στους γιους του.

  Παρά τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες, η θέση της Σιγκαπούρης ως ασφαλές καταφύγιο για τους ξένους επενδυτές παραμένει άθικτη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  108,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,1 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,2 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,2 δισ. $