Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Δεκ-2017 12:45

  Οι ιδανικές εταιρείες για να εργαστούν γυναίκες

  Οι ιδανικές εταιρείες για να εργαστούν γυναίκες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Jeff Kauflin

  ​Η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες στο εργασιακό περιβάλλον έχει αποτελέσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της χρονιάς, και για σημαντικό λόγο. Οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης επωνύμων έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την προσοχή μας στον καθημερινό εργασιακό χώρο σε όλο τον πλανήτη.

  Χρησιμοποιώντας τις κριτικές εργαζόμενων γυναικών που υποβλήθηκαν φέτος, η επαγγελματική ιστοσελίδα Comparably ανακοίνωσε μια λίστα με τις μεγάλες εταιρείες στις οποίες είναι το πιθανότερο να εργαστούν γυναίκες. Μια εταιρεία χρειαζόταν τουλάχιστον 25 κριτικές για να πιστοποιηθεί ως τέτοιος επαγγελματικός χώρος. Δεν πρόκειται για μια κατάταξη από τη δημοφιλέστερη στη λιγότερο δημοφιλή εταιρεία, οπότε οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα ακολουθούν αλφαβητική σειρά.

  Οι εργαζόμενες επέλεξαν το Pinterest σαν έναν ιδανικό χώρο για εργασία. Η εταιρεία social media, που λειτουργεί ήδη επτά χρόνια, είναι ασυνήθιστα δεκτική στο να προσλάβει γυναίκες ή και ανθρώπους εθνικών μειονοτήτων. Το 2016, το Pinterest αύξησε τον αριθμό των γυναικών που απασχολούνται σε τεχνικές θέσεις στο 26%, από 21% την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια περίοδο, άνθρωποι μειονοτήτων αυξήθηκαν στο εργατικό δυναμικό της διαδικτυακής εταιρείας, από το 3% στο 7%. 

  Το Pinterest εφαρμόζει την πολιτική που εφαρμόζεται στο National Football League, το "Rooney Rule", όσον αφορά την πρόσληψη του προσωπικού: για μια υψηλόβαθμη θέση απαιτεί τη διενέργεια συνέντευξης με τουλάχιστον έναν άνθρωπο που ανήκει σε εθνική μειονότητα και τουλάχιστον μία γυναίκα. Επίσης, όσο πιο πολύ γίνεται λόγος στην εταιρεία για θέματα ποικιλομορφίας, τόσο περισσότερο παρακινούνται οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν την έννοια της ισότητας.

  Η Chegg, μια εταιρεία που εδρεύει στη Silicon Valley και προσφέρει τον δανεισμό εγχειριδίων από φοιτητές, επίσης περιλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα. Η επιχείρηση των 900 ανθρώπων μπήκε στο χρηματιστήριο πριν από τέσσερα χρόνια και την τελευταία διετία είδε τις μετοχές της να διπλασιάζονται. "Τα υψηλά κριτήρια στην πρόσληψη έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μιας ποιοτικής ομάδας. Είναι μια ομάδα που συνεργάζεται εξαιρετικά καλά", είχε γράψει μια χρήστρια του Comparably. Μια άλλη ανέφερε: "Μου αρέσει πόσο διαφανείς και παθιασμένοι είναι με τη δουλειά τους στο να βοηθούν τους φοιτητές να πετύχουν τον στόχο τους". Δύο από τα επτά ηγετικά στελέχη της Chegg είναι γυναίκες.

  Οι γυναίκες έδωσαν υψηλή βαθμολογία και στην Pepsi, μία από τις λίγες εταιρείες των ΗΠΑ με μια γυναίκα ως διευθύνουσα σύμβουλος. Η θυγατρική Pinnacle Group έχει δημιουργηθεί με στόχο να δώσει επαγγελματική ώθηση στις γυναίκες. Επιλέγοντας τις εργαζόμενες με τις καλύτερες επιδόσεις στις πωλήσεις, αναλαμβάνει μέσω σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων να ενδυναμώσει τα ταλέντα τους προκειμένου να ενισχυθεί η επόμενη γενιά των στελεχών που θα αναλάβουν τις τύχες της εταιρείας.

  Η Starbucks κάνει τη διαφορά. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ απασχολεί 277.000 εργαζομένους και εξασφαλίζει την υγειονομική περίθαλψη όλων, ανεξαρτήτως σύμβασης εργασίας. "Μια νοοτροπία ανάπτυξης καθορίζει την πολιτική της εταιρείας", έγραψε μια χρήστρια του Comparably. Οι εργαζόμενες της Starbucks σε ηγετικά πόστα αντιπροσωπεύουν το 33% του προσωπικού της εταιρείας.

  Οι ιδανικές εταιρείες για να εργαστούν γυναίκες

  1. Accenture

  2. Adobe

  3. ADP

  4. Aetna

  5. Alorica

  6. Anthem, Inc.

  7. Apple

  8. Capital One

  9. Chegg

  10. Cornerstone OnDemand

  11. Costco

  12. Dropbox

  13. Facebook

  14. GoDaddy

  15. Golden Hippo Media

  16. Google

  17. H E B

  18. HCA Holdings

  19. HubSpot

  20. Indeed

  21. Insight

  22. Insight Global

  23. Intuit

  24. Jive Communications

  25. Kaiser Permanente

  26. Lyft

  27. MAC Cosmetics

  28. Marriott

  29. Microsoft

  30. Netflix

  31. Nike

  32. NVIDIA

  33. Pegasystems

  34. PepsiCo

  35. Petco

  36. Pinterest

  37. Pluralsight

  38. Publix Super Markets

  39. Red Hat

  40. Salesforce

  41. Slack

  42. Starbucks

  43. Sunrun

  44. T-Mobile

  45. Vertafore

  46. VMware

  47. Workday

  48. Workfront

  49. Xero

  50. Zillow

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,2 δισ. $

  +1.783,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  +417,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,6 δισ. $

  +341,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,6 δισ. $

  +679,6 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,1 δισ. $

  +2.038,3 εκ. $