Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 16:05

  Κίνα: Ήρθε η ώρα των κάτω των 30

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Ήρθε η ώρα των κάτω των 30

  Του Russell Flannery

  Η ZhongAn Online P&C Insurance, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου fintech της Κίνας, έχει διορίσει τον 25χρονο υιό του Προέδρου ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Hugo Ou προήχθη από μη εκτελεστικό μέλος σε εκτελεστικό μέλος, με ισχύ από τη Δευτέρα.

  Ο Ou ο νεότερος θα είναι μαζί με τον πατέρα του, Thomas Ou –που είναι επίσης γνωστός ως Ou Yaping- και τον CEO Jin Chen ένα από τα τρία εκτελεστικά μέλη της εταιρείας. Η ZhongAn εισήχθη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 28 Σεπτεμβρίου σε μια αρχική δημόσια εγγραφή ύψους 1,5 δισ. δολαρίων και η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 13 δισ. δολάρια. Στους βασικούς επενδυτές της ZhongAn περιλαμβάνεται ο όμιλος επιχειρήσεων Sinolink Worldwide του οποίου ηγείται ο Thomas Ou, ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου Tencent, η υποστηριζόμενη από την Alibaba, Ant Financial και η Softbank. Η οικογένεια Ou ελέγχει περί το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της ZhongAn.

  O Hugo είναι μέλος μια ολοένα και αυξανόμενης ομάδας νέων κάτω των 30 που συνδέονται με την πλούσια ελίτ της χώρας προκαλώντας συχνά τη δυσαρέσκεια του κινεζικού επιχειρηματικού τομέα. Μεταξύ άλλων, η Nancy Zhang, η 24χρονη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Προέδρου της JD.com, Richard Liu, ανέλαβε σημαντικό ρόλο στη ανοικοδόμηση της επιχείρησης μόδας της εταιρείας. 

  Ο Hugo εντάχθηκε στο δυναμικό της ZhongAn τον Ιούλιο του 2017 και διορίστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του συμβουλίου αλλά και ως μέλος της επιτροπής επενδυτικής στρατηγικής. Είναι αρμόδιος για την παροχή επαγγελματικής γνώμης και κρίσης στο συμβούλιο, σύμφωνα με την ZhongAn. Ο Hugo θα λαμβάνει ετησίως την αμοιβή των 62.500 γουάν, ή περίπου 9.200 δολαρίων ως εκτελεστικό μέλος.

  Ο Hugo πήρε πτυχίο από το τμήμα σπουδών Ανατολικής Ασίας του Πανεπιστημίου Πρίνσετον τον Ιούλιο του 2015. Έχει εργαστεί ως εταίρος της Thrive Capital από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 και επίσης διεύθυνε το τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sinolink από το 2010 έως το 2015. Είναι ακόμη και σήμερα μη εκτελεστικό μέλος της Sinolink.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  147,4 δισ. $

  -480,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,4 δισ. $

  -74,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,5 δισ. $

  -2,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,4 δισ. $

  -489,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,9 δισ. $

  -125,9 εκ. $