Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 15:05

  SoftBank: Με discount 30% η πρόταση για Uber

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  SoftBank: Με discount 30% η πρόταση για Uber

  Της Biz Carson

  Η SoftBank εξετάζει την απόκτηση μεγάλου ποσοστού στην Uber, μέσω αγοράς μετοχών με σημαντικό discount σε σχέση με την τωρινή αποτίμηση της εταιρείας. 

  Σε μια αναμενόμενη κίνηση, ο ιαπωνικός γίγαντας μαζί με μια ομάδα επενδυτών φέρονται να προσφέρουν ποσό 48 δισ. δολ., το οποίο αντιστοιχεί σε 30% discount σε σχέση με την τρέχουσα αποτίμηση των 69 δισ. δολ. της Uber, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

  Εκπρόσωπος της SoftBank αρνήθηκε να σχολιάσει στο Forbes το ύψος του τιμήματος. 

  Στο πλαίσιο του deal η SoftBank σκοπεύει να επενδύσει ποσό ύψους 1 δισ. δολ., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία. 

  Η SoftBank επιθυμεί να αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 14% στην Uber στην οποία και επήλθε σειρά διοικητικών αλλαγών τον Οκτώβριο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το deal. Για να αποκτήσει ο ιαπωνικός όμιλος το ποσοστό που επιθυμεί,  θα πρέπει αρχικοί επενδυτές αλλά και εργαζόμενοι να αποφασίσουν να πουλήσουν στη χαμηλή τιμή που προσφέρει. Ορισμένοι εκ των αρχικών επενδυτών έχουν ήδη δηλώσει πως κατά την άποψή τους η Uber θα αξίζει περίπου 100 δισ. δολ. σε δυο χρόνια, πολλά περισσότερα σε σχέση με το ποσό που προσφέρει η SoftBank. Εν τω μεταξύ, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο  αν και κατά πόσο το κενό ασφαλείας που είχε ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν τα στοιχεία 57 εκατ. πελατών της είχε επιδράσεις στην αποτίμηση της εταιρείας. 

  Αν η SoftBank δεν καταφέρει να βρει αρκετούς πωλητές στην αποτίμησή της των 48 δισ. δολ, θα μπορούσε είτε να αυξήσει το τίμημα είτε να αποχωρήσει από το deal, κάτι το οποίο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να πράξει. Πριν από δυο εβδομάδες, ο Rajeev Misra, CEO της SoftBank Investment Advisors, προειδοποίησε ότι η επένδυση σε καμία περίπτωση δεν είναι "κλεισμένη συμφωνία" και ότι θα εξαρτηθεί από την τιμή της προσφοράς, αλλά και από το ποσοστό που θα μπορούσε να αποκτήσει στην Uber. 

  Η Uber δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  147,9 δισ. $

  +2.791,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,5 δισ. $

  -197,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  86,0 δισ. $

  +4,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,9 δισ. $

  -653,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,3 δισ. $

  -712,9 εκ. $