Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Νοε-2017 11:16

  Η Uber πλήρωσε τους χάκερς 100.000 δολάρια για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Uber πλήρωσε τους χάκερς 100.000 δολάρια για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό

  Τα στελέχη της Uber έλαβαν σκόπιμα μέτρα για να αποκρύψουν μια κυβερνο-επίθεση τον Οκτώβριο του 2016, η οποία εξέθεσε τα δεδομένα 57 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg.

  Αυτό περιλάμβανε την πληρωμή ύψους 100.000 δολαρίων σε δυο χάκερς που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα με αντάλλαγμα την υπόσχεσή τους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να διαγράψουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Η Uber παραδέχτηκε την Τρίτη ότι δύο χάκερς τον Οκτώβριο του 2016 είχαν πρόσβαση και κατέβασαν δεδομένα για 57 εκατομμύρια χρήστες και οδηγούς της Uber που ήταν αποθηκευμένα σε ένα σύστημα υποδομής τρίτου μέρους. Η εταιρεία λέει ότι κανένα από τα δικά της συστήματα δεν παραβιάστηκε.

  Στο πλαίσιο της κυβερνοεπίθεσης, τέθηκαν προς επεξεργασία τα ονόματα και οι άδειες οδήγησης 600.000 οδηγών, σύμφωνα με την Uber. Παράλληλα, εκτέθηκαν οι πληροφορίες 57 εκατομμυρίων χρηστών της Uber, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, emails και αριθμών κινητών τηλεφώνων, σημειώνει εταιρεία σε ανάρτηση σε blog. Η Uber διευκρίνισε ότι δεν έγινε επεξεργασία άλλων προσωπικών πληροφοριών, όπως οι διαδρομές ή οι πιστωτικές κάρτες.

  Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τότε CEO της Uber Travis Kalanick έμαθε πρώτη φορά για το περιστατικό το Νοέμβριο του 2016, όταν η Uber οριστικοποιούσε έναν διακανονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή εμπορίου για παραβίαση ιδιωτικότητας. Η εταιρεία επέλεξε να πληρώσει τους χάκερ 100.000 δολάρια για να διαγράψουν τις πληροφορίες και να μην μαρτυρήσουν το συμβάν, ανέφερε το δημοσίευμα.

  Σαν αποτέλεσμα, ο νέος CEO της UberDara Khosrowshahi φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής ασφαλείας της Uber, Joe Sullivan και ενός δικηγόρου που του έδινε αναφορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  146,7 δισ. $

  +3.140,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,9 δισ. $

  +16,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,9 δισ. $

  +853,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  85,1 δισ. $

  +40,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  68,0 δισ. $

  +817,1 εκ. $