Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Νοε-2017 16:34

  Τα Macy's και Kohl's χρειάζονται το... "θαύμα των Χριστουγέννων"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα Macy's και Kohl's χρειάζονται το... "θαύμα των Χριστουγέννων"

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Έχουν υπάρξει καλύτερες και χειρότερες στιγμές για τα Macy's και Kohl's.

  Οι καλύτερες περίοδοι ήταν παλιά, όταν τα ψώνια είχαν να κάνουν με την εμπειρία του καταναλωτή, να επισκέπτεσαι εμπορικά κέντρα και να αναζητάς τις ευκαιρίες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Και κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη.

  Οι χειρότερες εποχές είναι τώρα, που τα ψώνια έχουν να κάνουν με την online αναζήτηση, ενώ τα πολυκαταστήματα έχουν γίνει σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Και κάθε εποχή είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

  Γι' αυτό λοιπόν λέω ότι τα δύο ινδάλματα επιχειρήσεων λιανικής χρειάζονται ένα θαύμα ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών, για να δελεάσουν πάλι τους καταναλωτές να επιστρέψουν στο φυσικό κατάστημα ανατρέποντας τις πωλήσεις.

  Για να είμαι δίκαιος, και οι δύο επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει τις ηλεκτρονικές σελίδες τους, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό του Amazon, αλλά, προφανώς, αυτό δεν είναι αρκετό για να μειωθεί η πτώση των πωλήσεων.

  Είναι ενδεικτικά τα νούμερα του πρόσφατου τριμήνου: οι πωλήσεις του Kohl's μειώθηκαν 0,90% και του Macy's έπεσαν 5,40%, ενώ οι πωλήσεις του Amazon αυξήθηκαν κατά 24,80%.

  Εν τω μεταξύ, στη Wall Street οι μετοχές του Macy's έχασαν 48,5% τους τελευταίους δώδεκα μήνες και του Kohl's 11%, αλλά οι μετοχές του Amazon είδαν άνοδο 45% φέτος.

  Η πτώση στις πωλήσεις των Macy's και Kohl's έρχεται σε μια στιγμή που οι συνολικές λιανικές πωλήσεις είναι σε ανάκαμψη και το κλίμα των καταναλωτών είναι ισχυρό. Τον Σεπτέμβριο του 2017 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,6%, η μεγαλύτερη άνοδος από τον Μάρτιο του 2015. Επίσης, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επιβεβαίωσε την αύξηση κατά 100,7% του καταναλωτικού κλίματος τον Οκτώβριο του 2017, η ισχυρότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2004.

  Γι' αυτό τα Macy's και Kohl's χρειάζονται ένα θαύμα αυτές τις γιορτές, για να ανατρέψουν τον ρυθμό πωλήσεών τους.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,1 δισ. $

  +1.552,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,7 δισ. $

  -158,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  86,2 δισ. $

  +1.111,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,5 δισ. $

  -570,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,5 δισ. $

  +356,2 εκ. $