Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 14:33

  Snap: Άλλη μια ανακοίνωση αποτελεσμάτων, άλλη μια απώλεια 1 δισ. δολαρίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Snap: Άλλη μια ανακοίνωση αποτελεσμάτων, άλλη μια απώλεια 1 δισ. δολαρίων

  Της Kate Vinton

  Άλλη μια ανακοίνωση αποτελεσμάτων, άλλη μια απώλεια 1 δισ. δολαρίων.

  Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Snap ήταν κακή είδηση για τις περιουσίες του CEO Evan Spiegel και του διευθυντή τεχνολογίας Bobby Murphy. Οι περιουσίες των συνιδρυτών συρρικνώνονται αθροιστικά κατά τουλάχιστον 1 δισ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά από κάθε ανακοίνωση αποτελεσμάτων από όταν η Snap -η μητρική της εφαρμογής μηνυμάτων Snapchat- εισήχθη στο χρηματιστήριο το Μάρτιο.

  Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου που ανακοίνωσε η Snap την Τρίτη δεν ήταν εξαίρεση. Η μετοχή της υποχώρησε 16% στις 17:30 ώρα ΗΠΑ, αφαιρώντας 500 εκατ. δολάρια από κάθε περιουσία, οδηγώντας την καθαρή αξία των Spiegel και Murphy στα 2,9 δισ. δολάρια έκαστη, από 2,4 δισ. δολάρια στο κλείσιμο των αγορών την Τρίτη.

  Η Snap έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο εσόδων, κερδών και αύξηση χρηστών στο γ' τρίμηνο. Η αύξηση του αριθμού των χρηστών εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με τους ημερήσιους ενεργούς χρήστες να σημειώνουν άνοδο μόλις 3% μεταξύ του β' και του γ' τριμήνου. Η ζημιά της Snap στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 443,2 εκατ. δολάρια, υπερτριπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

  Τον Αύγουστο, η αθροιστική περιουσία των δύο υποχώρησε επίσης κατά 1 δισ. δολάρια μετά από ένα αδύναμο β' τρίμηνο. Εκείνη την περίοδο, ο Spiegel είπε στους επενδυτές ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Murphy θα πουλήσουν μετοχές της Snap εντός του 2017, παρά τη λήξη του lockup τους τον Αύγουστο. Τρεις μήνες νωρίτερα, οι περιουσίες τους μειώθηκαν συνδυαστικά κατά 1,2 δισ. δολάρια μετά την ανακοίνωση των μεγεθών α' τριμήνου της Snap.

  Οι Spiegel και Murphy ίδρυσαν την Snap το 2011 όταν γνωρίστηκαν ως μέλη μιας κοινότητας του Πανεπιστημίου Stanford. Ο Spiegel εμφανίστηκε πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes του 2015 με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων, όταν η αποτίμηση του Snapchat έφτανε τα 10 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  143,5 δισ. $

  +2.347,9 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,9 δισ. $

  +435,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,5 δισ. $

  +168,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  85,1 δισ. $

  +746,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,5 δισ. $

  +962,8 εκ. $