Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Νοε-2017 11:46

  Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα

  Του Panos Mourdoukoutas

  ​Το Bitcoin είναι ασταμάτητο αυτές τις μέρες, περνώντας το ένα "τεχνικό" τεστ μετά το άλλο, αλλά και τα ορόσημα των 5.000, 6.000 και 7.000 δολαρίων σε λίγες εβδομάδες. Το "νόμισμα του λαού" σημείωσε άνοδο 27,33% μέσα σε επτά μέρες, καθώς ο όγκος της αγοράς αυξήθηκε.

  Τι υπάρχει λοιπόν πίσω από το "σπριντ" του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος;

  Οπωσδήποτε δεν είναι η άρση των ρυθμίσεων που εμπόδιζαν το εμπόριο του ψηφιακού νομίσματος στην Κίνα, όπως θα ανέμεναν κάποιοι (υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο η Κίνα απαγόρευσε τα ICOs και σταμάτησε τις συναλλαγές με Bitcoin, οδηγώντας την τιμή του ψηφιακού νομίσματος από τα 5.000 στα 3.000 δολάρια).

  Αντιθέτως, υπήρξε ένας σημαντικός αριθμός θετικών εξελίξεων που συνέβαλε στο να εδραιωθούν η εμπιστοσύνη και η φήμη για το νόμισμα του λαού. Μία από αυτές ήταν η επιτάχυνση των κυβερνητικών κανονισμών στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για την προστασία των αγορών κρυπτονομίσματος από ενδεχόμενες πράξεις χειραγώγησης.

  Μια ακόμη εξέλιξη ήταν η αλλαγή στάσης της Wall Street απέναντι στο Bitcoin, με τα hedge funds να ενδιαφέρονται για το ψηφιακό νόμισμα. Μετά, ήταν και το ανανεωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της τεχνολογίας, ακολουθώντας τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα των Amazon, Google, Facebook, Apple, τα οποία έστειλαν τον NASDAQ σε νέο υψηλότερο σημείο, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον για τις τεχνολογικές επενδύσεις.

  Εν τω μεταξύ, το χρήμα συνέχισε να είναι φθηνό, επειδή τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι φθηνά. Αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές δεν χρειάζεται να πουλήσουν το ένα asset για να αγοράσουν ένα άλλο, όπως συνέβαινε δηλαδή τις παλιές μέρες των "κανονικών" επιτοκίων.

  Προφανώς, το Bitcoin μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χωρίς την Κίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν εξελίξεις που θα διατηρούν ζωντανή την εμπιστοσύνη και τη διαφημιστική εκστρατεία για το ψηφιακό νόμισμα, αλλά και με την προϋπόθεση ότι το χρήμα θα παραμένει φθηνό.

   

   

   

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,3 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,3 δισ. $

  -12,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,0 δισ. $

  +349,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,7 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,0 δισ. $

  -959,1 εκ. $