Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Νοε-2017 13:44

  Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μόλις πούλησε μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μόλις πούλησε μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολ.

  Της Kate Vinton

  ​Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας -η πρώτη ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου-, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, πούλησε ένα εκατομμύριο μετοχές της εταιρείας, αξίας 1,1 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Bezos είχε περιουσία της τάξης των 93,7 δισ. δολ., υψηλότερη κατά 4,1 δισ. δολ. από τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, τον δεύτερο -πλέον- πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

  Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Bezos πούλησε 1 εκατ. μετοχές της Amazon. Η πρώτη ήταν τον Μάιο. Η πρόσφατη πώληση είναι κατά 150 εκατ. δολ. πιο προσοδοφόρα (προ φόρων) από την πρώτη επειδή η τιμή μετοχής της Amazon ήταν 12% υψηλότερη. Αφού καταβάλει τους φόρους που αναλογούν, ο Bezos θα προσθέσει στην περιουσία του περίπου 840 εκατ. δολ.

  Σε ένα συνέδριο που έγινε τον Απρίλιο, ο Bezos αποκάλυψε ότι πουλάει μετοχές αξίας 1 δισ. δολ. τον χρόνο προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εταιρεία κατασκευής διαστημικών πυραύλων, Blue Origin. Μέχρι στιγμής, ο Bezos έχει πουλήσει μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολ. Πέρυσι, πούλησε μετοχές αξίας 1,4 δισ. δολ., ενώ το 2015 και το 2014 πούλησε μετοχές αξίας 534 εκατ. και 351 εκατ., αντιστοίχως. Παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon, με μερίδιο 16,4%.

  Ο CEO της Amazon είναι πλουσιότερος μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που οδήγησαν τη μετοχή σε νέα ύψη και τον οδήγησαν στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Τον Ιούλιο, κατάφερε για λίγο να ξεπεράσει τον Gates, αλλά μια μικρή πτώση στην αξία της μετοχής της Amazon τον οδήγησε στη δεύτερη θέση. Όταν δημοσιεύτηκε η λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, ο Bezos ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος παγκοσμίως (λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές μετοχών της 22ας Σεπτεμβρίου). Τότε, η περιουσία του ανερχόταν σε 81,5 δισ. δολ.

  Ο Bezos εντάχθηκε στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς το 1998 με περιουσία 1,6 δισ. δολ., έναν χρόνο μετά η Amazon εισήλθε στο χρηματιστήριο.

   

   

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  148,3 δισ. $

  +436,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,8 δισ. $

  +288,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  85,5 δισ. $

  +17,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,8 δισ. $

  -123,2 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  +377,6 εκ. $