Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 00:05

  Πλουσιότεροι κατά 3,5 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα οι ιδρυτές της Google

  Πλουσιότεροι κατά 3,5 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα οι ιδρυτές της Google
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Noah Kirsch

  Η Google, η εταιρεία που ίδρυσαν ο Sergey Brin και ο Larry Page σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον πλούτο τους.

  Την Παρασκευή, η μετοχή κλάσης Α της Alphabet, της μητρικής της Google, αναρριχήθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.061 δολαρίων ανά μετοχή, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση των εσόδων κατά 24% σε ετήσια βάση και κέρδη πολύ μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι επενδυτές αντέδρασαν με τον αναμενόμενο ενθουσιασμό. Η μετοχή ολοκλήρωσε τις κανονικές συναλλαγές της Παρασκευής σε λίγο κάτω από τα 1.034 δολάρια ανά μετοχή, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο για την Alphabet.

  Σαν αποτέλεσμα, οι περιουσίες των συνιδρυτών της Google αυξήθηκαν αθροιστικά κατά το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα 24ωρο έως το βράδυ της Παρασκευής. H καθαρή αξία του Page ανήλθε στο εκτιμώμενο ποσό των 48,2 δισ. δολαρίων και του Brin στα 46,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την real-time κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

  Παράλληλα, o Page ανέβηκε στην 6η από την 9η θέση της λίστας των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, ενώ ο Brin παρέμεινε σταθερός στην 10η θέση. Τις αναμεταξύ τους θέσεις καταλαμβάνουν οι δισεκατομμυριούχοι πολιτικοί υποστηρικτές Charles και David Koch μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.

  Οι Brin και Page –που διατελούν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα- συνέλαβαν την ιδέα της Google ενώ έκαναν τη μεταδιδακτορική τους έρευνα στο Stanford. Ξεκίνησαν την επιχείρηση το 1998 και άρχισαν να τη λειτουργούν από το γκαράζ της Susan Wojcicki που σήμερα είναι CEO του Youtube. Ο πρώτος τους server ήταν ένα ακατέργαστο προϊόν φτιαγμένο από τουβλάκια Lego.

  Με τον καιρό, το startup τους μεγάλωσε και έγινε η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Η εταιρία, η οποία μετονομάστηκε σε Alphabet το 2015 ως μέρος μιας εταιρικής αναδιάρθρωσης, φέρνει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα και απασχολεί περισσότερους από 60.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες. Οι servers της έχουν επίσης αναβαθμιστεί αρκετά έκτοτε…

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,0 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  79,0 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,3 δισ. $