Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 00:04

  H Ινδία πρέπει να ριχτεί στη μάχη για τη νέα έδρα της Amazon

  H Ινδία πρέπει να ριχτεί στη μάχη για τη νέα έδρα της Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η Ινδία πρέπει να ακολουθήσει τις αμερικανικές πολιτείες και να υποβάλει προσφορά για να φιλοξενήσει τη δεύτερη έδρα της Amazon

  Η Amazon είναι μια εταιρεία engineering και ως εκ τούτου, η δεύτερη έδρα της θα πρέπει να βρίσκεται εκεί όπου τα ταλέντα μηχανικών αφθονούν.

  Αυτή είναι η Ινδία, η οποία έχει την ικανότητα να προσελκύει και να κρατά κοντά της ταλέντα, ξεπερνώντας ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες όπως η Ιαπωνία. Η έκθεση Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας 2016-17 (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) κατατάσσει την Ινδία 23η στην ικανότητα να προσελκύει ταλέντα -πολύ πιο πάνω από την Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στη θέση 77. Επίσης, η Ινδία ξεπερνά την Ιαπωνία και στην ικανότητα να διατηρήσει το ταλέντο.

  Country Capacity to attract talent Capacity to retain talent
  Japan 77 38
  India 22 32

  Στην πραγματικότητα, η Amazon έχει ήδη μια μεγάλη εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης στην Ινδία, η οποία αναζητούσε 1000 άτομα προσωπικό με εξειδίκευση κατά βάση στο λογισμικό για το Amazon.com, το Amazon.in, το τμήμα των συσκευών, τη μονάδα cloud computing και το Amazon Web Services (AWS).

  Η Amazon δεν είναι η μοναδική αμερικανική εταιρεία που έχει ανακαλύψει το ινδικό ταλέντο στη μηχανική. Το ίδιο και η IBM, η οποία απασχολεί πάνω από 100.000 ανθρώπους στην Ινδία, καθώς και πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν αναθέσει σε τρίτους τις δραστηριότητές τους εκεί τα τελευταία 40 χρόνια.

  Στο μεταξύ, η Ιαπωνία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Project Indian Institutes of Technology (PIITs), καλώντας τους φοιτητές των Ινστιτούτων Τεχνολογίας να κάνουν την πρακτική τους σε ιαπωνικές επιχειρήσεις - η Ιαπωνία αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπα με έλλειμμα απασχόλησης 600.000 θέσεων στον τομέα πληροφορικής.

  Ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το εάν η Ινδία σχεδιάζει να προσφερθεί, το timing είναι αρκετά ατυχές από την πλευρά της Amazon. Τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, όπου λαμβάνει χώρα εκστρατεία για την επιστροφή των θέσεων εργασίας στην Αμερική αντί για τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τον Απόστολο Πίττα, καθηγητή Οικονομικών στο LIU Post, η αποστολή θέσεων εργασίας στο εξωτερικό δεν είναι αναγκαστικά κακό για την αμερικανική οικονομία. "Οι ελεύθερες αγορές και ο ανταγωνισμός συμβάλλουν στην προώθηση της τεχνολογίας και, τελικά, στην αύξηση του συνολικού πλεονάσματος του Αμερικανού καταναλωτή. Έτσι, οι αμερικανικές εταιρείες, όπως η Amazon, θα κάνουν καλά να διερευνήσουν τις παγκόσμιες ευκαιρίες".

  Το άρθρο είναι από συνεργάτη του Forbes και οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  -3.225,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -1.337,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,6 δισ. $

  -1.465,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  -1.390,2 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -348,1 εκ. $