Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 11:30

  Πολύ κοντά η κολοσσιαία συμφωνία Uber-Softbank

  Πολύ κοντά η κολοσσιαία συμφωνία Uber-Softbank
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Biz Carson

  Η κολοσσιαία επενδυτική συμφωνία της Softbank βρίσκεται κοντά, "πολύ πιθανό να έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα", σύμφωνα με την Arianna Huffington, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber.

  Η γιγάντια ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει μεταξύ 14% και 20% των μετοχών της εταιρείας, είπε η Huffington από το βήμα του συνεδρίου WSJD που διοργάνωσε η Wall Street Journal στο Laguna Beach της Καλιφόρνια τη Δευτέρα το βράδυ. Η Softbank θα αποκτήσει αυτές τις μετοχές μέσω του συνδυασμού μιας πρωτογενούς επένδυσης η αξία της οποίας φημολογείται ότι θα προσεγγίζει το 1 δισ. δολάρια βάσει της τρέχουσας αποτίμησης των 70 δισ. δολαρίων της Uber και της αγοράς επιπλέον μετοχών μέσω δευτερογενούς προσφοράς το τίμημα της οποίας δεν προσδιορίστηκε από την Huffington. Άλλες πηγές του Forbes έχουν συνδέσει το τίμημα της δευτερογενούς προσφοράς μετοχών με αποτίμηση ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων.

  Το συμβούλιο της Uber ενέκρινε στις αρχές Οκτωβρίου μια συμφωνία για να αναδιαρθρώσει τη δομή του και να ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία με την SoftBank.

  Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, ορισμένοι από τους αρχικούς μετόχους της Uber, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO, Travis Kalanick θα μπορούσαν να δουν τα δικαιώματα ψήφου τους να μειώνονται υπό το πλάνο "Μία μετοχή, μία ψήφος". Το συμβούλιο ενέκρινε έξι επιπλέον θέσεις στη σύνθεσή του, ανεβάζοντας δυνητικά τον συνολικό αριθμό των μελών του έως τους 17.

  Η συμφωνία ξεκίνησε επίσης την αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη της εταιρείας στο χρηματιστήριο τα επόμενα δύο χρόνια. 

  Η Softbank έχει κατά το παρελθόν επενδύσει σε κάποιες από τις ξένες ανταγωνίστριες της Uber, όπως στην "Grab" της νοτιοανατολικής Ασίας και την "99" της Βραζιλίας, αλλά η Huffington δεν έχει πρόβλημα να τα τακιμιάζει με τους ανταγωνιστές της. "Δεν είναι γάμος, είναι επιχείρηση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,2 δισ. $

  -849,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  -517,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  98,1 δισ. $

  +3.050,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,2 δισ. $

  -1.016,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,3 δισ. $

  -858,2 εκ. $