Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Μαϊ-2019 17:44

  Γ. Καββαθάς: Έναυσμα για συζήτηση τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών

  Γ. Καββαθάς: Έναυσμα για συζήτηση τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έναυσμα για μια συζήτηση που ως ζητούμενο θα έχει περισσότερη δημοκρατία, αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη για όλους, να αποτελέσουν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ζητάει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς.
   
  Σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Ελλάδα τοποθετήθηκε σήμερα ο κ. Καββαθάς, δηλώνοντας τα ακόλουθα:
   
  "Οι ευρωεκλογές αποτελούν την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η σκυτάλη δίνεται στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους αποκτούν λόγο για την πολιτική κατεύθυνση.
   
  Το ρεκόρ 20ετίας που καταγράφηκε στη συμμετοχή των πρόσφατων ευρωεκλογών είναι ένα θετικό δείγμα αυξημένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των ευρωπαίων ψηφοφόρων.
   
  Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ωστόσο, δείχνουν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις ανάγκες των πολιτών που πιστεύουν ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε μια απόμακρη και δυσκίνητη γραφειοκρατία κι ότι οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται σε κλειστούς κύκλους λίγων και εκλεκτών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα σύνθετα προβλήματα των λαών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων, δια-περιφερειακών ασυμμετριών και άλλων σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων”.
   
  Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η άνοδος των ακραίων κομμάτων και η συνακόλουθη μείωση των λεγόμενων δυνάμεων του Κέντρου; Εξέλιξη που ήδη προκαλεί αναταράξεις σε μια Ευρώπη η οποία βρίσκεται σε σταυροδρόμι αλλαγών.
   
  Όσον αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούν, τονίζουμε ότι τα χθεσινά αποτελέσματα δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα, οφείλουν να προβληματίσουν και να αποτελέσουν το έναυσμα για μια συζήτηση που ως ζητούμενο θα έχει περισσότερη δημοκρατία, αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι παρατεταμένες προεκλογικές περίοδοι οδηγούν την πραγματική οικονομία σε ατονία με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων