Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 11:18

  Jung Jin SEO: Ο Νοτιοκορεάτης που κατέκτησε την κορυφή του παγκόσμιου επιχειρείν

  Jung Jin SEO: Ο Νοτιοκορεάτης που κατέκτησε την κορυφή του παγκόσμιου επιχειρείν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Κυνήγησε τα όνειρά σου και κάνε αυτό που αγαπάς περισσότερο. Δούλευε διαρκώς και με επιμονή και τα όνειρά σου θα γίνουν πραγματικότητα" τονίζει ο Jung Jin SEO, Επίτιμος Πρόεδρος της Celltrion Group, ο οποίος στις 10 Ιουνίου 2021 ανακηρύχθηκε EY World Entrepreneur Of TheYear™ 2021.

  Ο Jung Jin διακρίθηκε μεταξύ 45 νικητών επιμέρους διαγωνισμών από 38 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για την παγκόσμια διάκριση. Μάλιστα, είναι ο πρώτος νικητής από τη Νότιο Κορέα, στα 21 χρόνια του παγκόσμιου επιχειρηματικού θεσμού της EY.

  O Νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας γνώριζε ελάχιστα πράγματα για τις βιοεπιστήμες και το χώρο του φαρμάκου, πριν ιδρύσει την Celltrion, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, το 2003. Η "διαδρομή" του ξεκίνησε νωρίς, όταν εργαζόταν ως οδηγός ταξί για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης στο Πανεπιστήμιο Konkuk στη Σεούλ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη βιομηχανική μηχανολογία, ανελίχθηκε μέσα στη Daewoo Motor Co., όμως, έχασε ξαφνικά τη δουλειά του εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η εταιρεία έπειτα από την ασιατική οικονομική κρίση του 1997.

  Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Jung Jin συνεργάστηκε με συναδέλφους του σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε διάφορους κλάδους, οι οποίες, όμως, απέτυχαν να αποδώσουν καρπούς, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια. Τελικά, αφού παρακολούθησε μία συζήτηση μεταξύ διάφορων ακαδημαϊκών, αποφάσισε να εστιάσει στον βιοφαρμακευτικό κλάδο, πιστεύοντας ότι έχει τη δυναμική να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη μηχανή ανάπτυξης της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δανείστηκε χρήματα για να μπορέσει να ταξιδέψει και διερεύνησε σε βάθος το project, παίρνοντας συνεντεύξεις από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

  Με αυτή την έμπνευση, ίδρυσε τη Celltrion το 2003, με κεφάλαιο μόλις $45.000. Παρά τις ταπεινές καταβολές της, η εταιρεία σύντομα αναδείχθηκε ηγέτιδα της νοτιοκορεατικής βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας.

  "Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση, είχα ισχυρή επιθυμία να πετύχω. Και μόλις μπόρεσα να προβλέψω την επιτυχία σε κάποιο βαθμό, ήθελα να αναπτύξω περαιτέρω την εταιρεία. Καθώς η εταιρεία γινόταν ολοένα μεγαλύτερη και πιο σταθερή, ξεκίνησα να σκέφτομαι το επόμενο βήμα" έχει επισημάνει, περιγράφοντας τη "δίψα" για εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού "ταξιδιού" του.

  Το λανσάρισμα του Remsima, του πρώτου βιο-ομοειδούς προϊόντος αντισωμάτων στον κόσμο, βοήθησε τη Celltrion να αναρριχηθεί στην κορυφή του βιοφαρμακευτικού κλάδου της χώρας, αλλά και παγκοσμίως. Η Celltrion συνέχισε αυτή την επιτυχία, με το λανσάρισμα φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού και το λέμφωμα, τα οποία πλέον χορηγούνται παγκοσμίως.

  Με έμφαση στην παγκόσμια πρωτοπορία, η Celltrion έχει καινοτομήσει με τεράστια επιτυχία σε διάφορους, "αχαρτογράφητους" τομείς τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μάλιστα, ανταποκρίθηκε στην πανδημία, αναπτύσσοντας μία θεραπεία αντισωμάτων για τον COVID-19.

  Σήμερα, η εταιρεία, την οποία ο Jung Jin ίδρυσε με πέντε από τους συναδέλφους του, μετρά περισσότερους από 2.100 εργαζόμενους, με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες και έσοδα που ξεπερνούν τα $1,69 δισ.

  "Η δημιουργία ενός κόσμου με ένα όραμα και περισσότερη ελπίδα για όλους, ώστε η επόμενη γενιά να ζήσει πιο ευτυχισμένα, θα πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός που θα εκπληρώσει ένας επιχειρηματίας" πιστεύει ο Jung Jin SEO.

  Τι σημαίνει, όμως, επιχειρηματικότητα για τον ίδιο; "Επιχειρηματικότητα, για μένα, είναι η συγκέντρωση μίας ομάδας ατόμων με ένα κοινό όραμα, η αποδοχή των προκλήσεων ως ευκαιρίες και η πλήρης δέσμευση για συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο" έχει σημειώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του.

  Υπενθυμίζεται ότι, στη χώρα μας, ο διαγωνισμός της EY, Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2021. Ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον θεσμό EY World Entrepreneur Of The YearTM 2022, που είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο, τον Ιούνιο του 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ