Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Νοε-2019 09:05

  Hotjar: Η εταιρεία της οποίας το λογισμικό έχει γίνει viral

  Hotjar: Η εταιρεία της οποίας το λογισμικό έχει γίνει viral
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς", που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού EY World Entrepreneur Of The Year™,  που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2020, το Capital.gr ανατρέχει στην ιστορία του David Darmanin, ιδρυτής της εταιρείας Hotjar. Ο Darmanin υπήρξε ο "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2019 στην Μάλτα.

  Πώς ξεκίνησε

  O Darmanin ως αναλυτής conversion rate (η συχνότητα που ένας επισκέπτης μίας ιστοσελίδας πραγματοποιεί την επιθυμητή ενέργεια π.χ. η ολοκλήρωση παραγγελίας σε ενα e-shop), αντιλήφθηκε, πολύ γρήγορα, ότι οι πελάτες του είχαν ανάγκη από ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάλυσης των επισκεπτών των ιστοσελίδων τους. Έτσι, μαζί με τρεις συναδέλφους του ίδρυσε το Hotjar, ένα λογισμικό που υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούν περισσότεροι από 400.000 ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, παγκοσμίως, επιτρέποντας τη χαρτογράφηση της συμπεριφοράς των χρηστών, όσον αφορά τις ανάγκες τους και την περιήγησή τους σε έναν ιστότοπο.

  Μέσω ακόμη λειτουργικών, όπως η (ανώνυμη) καταγραφή της συμπεριφοράς των επισκεπτών (κλικ, κίνηση του κέρσορα) ο ιδιοκτήτης ενός site ή ένας marketing manager μπορεί να αξιολογήσει τον βαθμό χρηστικότητας μιας ιστοσελίδας.

  Σύμφωνα με τον Darmanin,  το προϊόν του έχει ξεχωρίσει έναντι του οξύτατου ανταγωνισμού, επειδή παραμένει απλό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των πελατών του, με την εταιρεία να προχωρά σε συνεχείς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις του λογισμικού της.

  70 εργαζόμενοι

  Η Hotjar αναπτύσσεται συνεχώς από το 2015, οπότε ιδρύθηκε, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 70 υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται από απόσταση. Όπως έχει αναφέρει ο Darmanin, η τηλεαπασχόληση επιτρέπει στους εργαζόμενους να διαθέτουν περισσότερο προσωπικό χρόνο, ενώ, με τον τρόπο αυτό, ο ίδιος έχει καταφέρει να εντοπίσει και να προσλάβει ταλέντα από όλο τον κόσμο.

  Σήμερα η Hotjar δραστηριοποιείται σε 17 διαφορετικές χώρες, με βασικό στόχο τον εκδημοκρατισμό της ανάλυσης δεδομένων μίας ιστοσελίδας και κυρίως την λήψη feedback από το χρήστη του λογισμικού.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ