Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Νοε-2019 08:54

  Brad Keywell: Ποιος είναι ο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2019

  Brad Keywell: Ποιος είναι ο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πηγή έμπνευσης για φερέλπιδες και όχι μόνο επιχειρηματίες θα μπορούσε να αποτελέσει η διαδρομή και η πορεία του Brad Keywell, επικεφαλής της εταιρείας Uptake Technologies, που αναδείχθηκε ως ο EY World Entrepreneur Of The Year™ 2019, στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα το περασμένο καλοκαίρι στο Μονακό.

  Όπως συνηθίζει να λέει, ο ίδιος είναι κατά βάση "starter”, δηλαδή ιδρύει, αναπτύσσει και πουλάει εταιρείες, έχοντας δημιουργήσει έξι επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Groupon, η οποία έως το 2015 δραστηριοποιούνταν και στην Ελλάδα.

  Η Uptake

  Το 2014, ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας Uptake Technologies, η οποία αναπτύσσει ένα λογισμικό πρόγνωση δεδομένων analytics. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 450 από 50, αποτελώντας την πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη startup με αποτίμηση της τάξης των 2 δισ. δολαρίων.

  Η ιδέα για την ίδρυση της εταιρείας γεννήθηκε στον Keywell, όταν κάποια μέρα, μετέβη στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την κόρη του, αλλά η πτήση είχε καθυστερήσει, επειδή η αεροπορική δεν διέθετε το κομμάτι που απαιτούνταν, την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, κατά τον Keywell, που έχει δηλώσει ότι "οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν πίστη στη δημιουργία και τη δυνατότητα και όχι, απλώς, στην  πραγματικότητα", το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε, εύκολα, να επιλυθεί.

  Ανάλυση δεδομένων

  Η Uptake συνεργάζεται, σήμερα, με δεκάδες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, με στόχο την παροχή βοήθειας σε αυτές προκειμένου να καθορίσουν πότε ένα κομμάτι του εξοπλισμού τους υπολειτουργεί ή πρόκειται να εμφανίσει βλάβη. Έτσι, προχωράει στην ανάλυση δεδομένων από αισθητήρες σε βιομηχανικά μηχανήματα και εξοπλισμό και στη συνέχεια, μέσω ειδικών μοντέλων εντοπίζει, εν είδει διάγνωσης,  τα προβλήματα, προτού αυτά εμφανιστούν. Το λογισμικό αυτό μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια από τις επιχειρήσεις, καθώς επιτρέπει σε αυτές να  διαχειριστούν αποτελεσματικά τον εξοπλισμό τους. Όπως αναφέρει ο Brad, το εν λόγω λογισμικό "συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των εταιρειών".

  Το λογισμικό της εταιρείας έχει και κοινωνική εφαρμογή, καθώς, εταιρείες χρησιμοποιούν την εφαρμογή προκειμένου να χαρτογραφήσουν τη συστηματικότητα του εμπορίου ανθρώπων στα σύνορα του Νεπάλ, ώστε να παρεμβαίνουν αποτρεπτικά, πριν την εκδήλωσή του.

  Εκτός από την Uptake, ο Brad Keywell, που είναι Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, έχει ιδρύσει την Chicago Ideas Week, που έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εκδηλώσεις κατάθεσης και ανταλλαγής ιδεών. Έχει ακόμη, ιδρύσει την Future Founders, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την επιχειρηματικότητα σε νέους, ενώ έχει ιδρύσει το μουσείο διαδραστικής τέχνης wndr. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ