Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Απρ-2018 09:01

  Θ. Καντώνιας: Να πιστέψουν στις εξαγωγές οι νέοι επιχειρηματίες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  (Από αριστερά) Θεόδωρος Καντώνιας, Ξενοφών Καντώνιας, Ιωάννης Καντώνιας

   

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να παραμένουν διαρκώς προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αναφέρει σε συνέντευξή του στο CapitalTV ο Θεόδωρος Καντώνιας, διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου Cosmos Aluminium, o οποίος μαζί με τον Ιωάννη (Αντιπρόεδρος) και τον Ξενοφώντα (Πρόεδρος)  κατέκτησαν τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς” 2017 της EY, σε ειδική τελετή απονομής που έλαβε χώρα, τέλη Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής με Χορηγό Επικοινωνίας το Capital.gr.

  Η διάκριση αυτή αποτελεί "επιβεβαίωση της προσπάθειας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας", αναφέρει ο Θεόδωρος Καντώνιας, ο οποίος μαζί με τους δύο γιους του, Ιωάννη και Ξενοφώντα, ίδρυσαν το 2007 την Cosmos Aluminium.

  Η εταιρεία, όπως εξηγεί ο Θ. Καντώνιας, ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 13 εκατ. ευρώ, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια της βιομηχανίας, η οποία εκτιμάται ότι το 2019 θα εμφανίσει τζίρο της τάξης των 130 εκατ. ευρώ από 80 εκατ. ευρώ το 2017.

  Στους νέους στόχους ανήκει η "επέκταση των εξαγωγών πέρα από τον Ατλαντικό με νέου τύπου προϊόντα”, διευκρινίζει ο Ιωάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium.

  "Οι πωλήσεις στο εξωτερικό απαιτούν υπομονή”, τονίζει ο ίδιος.

  Εξαγωγική υπερδύναμη

  Ο Ξενοφών Καντώνιας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη βιομηχανία παραγωγής χαλιών, κουβερτών, φλοκάτης και μοκετών Βιοκαρπέτ και την Exalco, από κοινού με τους δύο γιους του, ίδρυσε το 2007 την Cosmos Aluminium, με την παραγωγή προφίλ αλουμινίου να ξεκινάει στο τέλος του καλοκαιριού του 2008.

  Η μετατροπή της Cosmos Aluminium σε εξαγωγική υπερδύναμη υπήρξε ο απόλυτος στόχος της βιομηχανίας με έδρα τη Λάρισα, η οποία, σήμερα, εξάγει το 99,7% των προϊόντων της σε 20 χώρες. Κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες τεχνολογικά εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη και πρώτη στον ελλαδικό χώρο, κάτι που πέτυχε μόνο μέσω των επενδύσεων.

  Κατά την τελευταία δεκαετία, η Cosmos Aluminium επενδύει περίπου 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, από τα οποία 28 εκατ. αφορούν την αρχική επένδυση που περιελάμβανε δύο γραμμές παραγωγής, τέσσερις σταθμούς συσκευασίας και μία ρομποτική αποθήκη ετοίμου προϊόντος. Ακολούθησε η επένδυση 10 εκατ. ευρώ με στόχο την υλοποίηση επεμβάσεων και βελτιώσεων σε μηχανές και λειτουργίες της παραγωγής. Πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε μία νέα επένδυση, ύψους 13 εκατ. ευρώ, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης και θα επιτρέψει στην Cosmos Aluminium να αυξήσει την παραγωγική ικανότητά της σε ποσοστό κατά 60%.

  Η βιομηχανία, που εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 80 εκατ. ευρώ το 2017 από 10 εκατ. ευρώ το 2009, απασχολεί 140 εργαζόμενους μετά τις νέες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας επένδυσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων