Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Μαρ-2018 09:16

  Olympia Electronics: Η πολυεθνική με τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας

  Olympia Electronics: Η πολυεθνική με τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την ομάδα των επιχειρηματιών που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού της ΕΥ (αυτοδημιούργητος, καινοτόμος, διεθνώς και δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας) συμπληρώνει ο Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών συστημάτων ασφαλείας Olympia Electronics.

  Ο κ. Λακασάς, που κατέκτησε τον τίτλο του καινοτόμου επιχειρηματία, θα διεκδικήσει -όπως και οι υπόλοιποι διακριθέντες επιχειρηματίες- τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς” 2017 της ΕΥ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης την Τρίτη 27 Μαρτίου.

  H Olympia Electronics ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Είναι ενδεικτικό ότι σημαντικό ποσοστό από τους 165 εργαζομένους της Olympia Electronics απασχολούνται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, με την εταιρεία να διαθέτει παρουσία σε 72 χώρες. Το 55% των εξαγωγών της κατευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη λίστα των γεωγραφικών περιοχών να συμπληρώνουν οι ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες και η Ρωσία, η Μέση Ανατολή και οι Χώρες του Κόλπου, η Αφρική, οι ΗΠΑ και η Ισλανδία.

  Πρόσφατα στην εκδήλωση "Made in Greece Awards 2017" η εταιρεία απέσπασε βραβείο επιχειρηματικής αριστείας και τον έπαινο του βραβείου εξαγωγικής αριστείας βιομηχανικού προϊόντος, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση, τις στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των Greek Exports awards 2017 η Olympia Electronics βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού "Top Industrial Export Company” και με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία "Top Manufacturing Export Company”.

  Ο Δημήτρης Λακασάς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, αλλά και μέλος της Γ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

  Σημεία σταθμοί

  -Το 1981 μπαίνει στην παραγωγική διαδικασία του εφεδρικού φωτισμού.

  -Το 1985 αναπτύσσει παραγωγική μονάδα για τα συστήματα πυρανίχνευσης.

  -Το 1986 γίνεται η κυρίαρχη εταιρεία στην Ελλάδα στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

  -Το 1989 ξεκινούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες. Μεταξύ 1990 και 1999 η εταιρεία αυξάνει το προϊοντικό της μείγμα σε εννέα κατηγορίες, καταφέρνοντας να παραμείνει κυρίαρχη στην αγορά.

  -Μεταξύ 1999 και 2004 της απονέμονται πολλά βραβεία από διάφορα ινστιτούτα για τις επιτυχείς και καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

  -Τον Φεβρουάριο του 2005 της απονέμεται η αναγνώριση από το EFQM (European Foundation for Quality Management).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων