Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Μαρ-2018 08:45

  Κ. Ροδοπούλου: Η επιχειρηματίας που δημιούργησε από το μηδέν τον όμιλο ΑΚΜΗ

  Κ. Ροδοπούλου: Η επιχειρηματίας που δημιούργησε από το μηδέν τον όμιλο ΑΚΜΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η διευθύνουσα σύμβουλος του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο) Καλλιόπη Ροδοπούλου ανήκει στους επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς” 2017 της ΕΥ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης την Τρίτη 27 Μαρτίου.

  Έχει κατακτήσει τον τίτλο της δυναμικά αναπτυσσόμενης επιχειρηματία που αποτελεί μία από τις συνολικά τέσσερις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού της ΕΥ (αυτοδημιούργητος, καινοτόμος, διεθνώς και δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας), έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει, από το μηδέν, το κορυφαίο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ΑΚΜΗ που μετρά περισσότερα από 46 χρόνια λειτουργίας.

  Το 1972 ιδρύθηκαν οι τεχνικές σχολές ΑΚΜΗ που βρέθηκαν στην κορυφή των τεχνικών σπουδών στην Ελλάδα, ενώ το 1982 ο όμιλος ΑΚΜΗ με το παιδαγωγικό εργαστήριο βρεφονηπιακών ελευθέρων σπουδών, αποτέλεσε το μεγαλύτερο πυρήνα δημιουργίας των πρώτων Βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα.

  Με αφετηρία την Αθήνα, έχει επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης όπου διαθέτει οργανωμένες εκπαιδευτικές δομές, ενώ το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τίτλους σπουδών από διακεκριμένα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια.

  Η ΑΚΜΗ έχει υλοποιήσει την μεγαλύτερη κτηριακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από εκπαιδευτικό οργανισμό, με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις να υπερβαίνουν τα 31.288 τ.μ. και τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ανά ειδικότητα να ξεπερνούν τα 342. Προσφέρει σήμερα 86 ειδικότητες σε 12 τομείς σπουδών, έχει διακριθεί ως 1 από τα 7 κορυφαία εκπαιδευτήρια στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει εννέα διεθνή βραβεία εκπαιδευτικής υπεροχής. Πέρυσι απονεμήθηκαν στην ΑΚΜΗ δύο χρυσά βραβεία στην κατηγορία κτήριο-εγκαταστάσεις και διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

  "Επιδίωξή μας είναι να δημιουργούμε τον επαγγελματία του 2020, ο οποίος θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια για να σταθεί στην απαιτητική αγορά εργασίας και να κυνηγήσει κάθε του όνειρο", έχει αναφέρει η κυρία Ροδοπούλου.

  Σημεία – σταθμοί

  2017 Τιμήθηκε στα Education Business Awards 2017 με δύο βραβεία εκπαιδευτικής αριστείας (Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Κτίριο – Εγκαταστάσεις και Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας).

  2016 Ανοίγει τις πύλες του στη Λάρισα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θέτει υπό την αιγίδα της δύο καινοτόμα προγράμματα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Πρόκειται για το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και για το πρόγραμμα Υποτροφιών "Δεύτερη Ευκαιρία".

  2015 Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βραβεύεται ως το πλέον καινοτόμο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, καθώς εφαρμόζει το προηγμένο σύστημα της προσομοίωσης στο εκπαιδευτικό του έργο. Εγκαινιάζει το νέο παράρτημα στο Ηράκλειο Κρήτης.

  2014 Βραβεύεται με το "Αριστείο προσφοράς στην εκπαίδευση" από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή Συνεργασίας της UNICEF".

  2013 Επεκτείνεται στον Πειραιά.

  2006 Δημιουργεί το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης τυφλών ατόμων στην Ελλάδα.

  2005 Εγκαινιάζει το Παράρτημα Β. Ελλάδος με ένα νέο κτήριο στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

  2003 Αποκτά το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο στις νέες τεχνολογίες.

  2000 Ανακηρύσσεται ως ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης.

  1997 Γίνεται το πρώτο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα όλων των Βαθμίδων Ιδιωτικού και Δημόσιου Φορέα, που αποκτά ISO 9002.

  1996 Αποκτά το πρώτο στην Ιστορία του Πανευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας.

  1993 Με τη θεσμοθέτηση των ΙΕΚ από το Υπ. Παιδείας, ιδρύεται το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

  1985 Με τη συνεργασία του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, ο Όμιλος ΑΚΜΗ εισέρχεται στο χώρο των επαγγελμάτων Υγείας, ιδρύοντας την πρώτη ιδιωτική σχολή Επαγγελμάτων Υγείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων