Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2017 16:50

  IQbility, το εκκολαπτήριο νέων επιχειρηµατικών δράσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξέλιξη µε βάση τις αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης και κινητήριο δύναµη τις αξίες, τους ανθρώπους και το τρίπτυχο "Τεχνολογία, Καινοτοµία, Επιχειρηµατικότητα" αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας και της στρατηγικής του Οµίλου Quest και διέπει συνολικά τον τρόπο που οι εταιρείες του οµίλου δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται.

  Με βάση αυτό, ο Όµιλος Quest και οι εταιρείες του υλοποιούν επιλεγµένες δράσεις για την κοινωνία, την αγορά και το περιβάλλον, µε στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου, την ανάδειξη της ελληνικής προστιθέµενης αξίας και του εξωστρεφή χαρακτήρα του κλάδου της τεχνολογίας.

  Γιατί δηµιουργήθηκε το IQbility

  Το 2013 ο Όµιλος Quest δηµιούργησε το εκκολαπτήριο νέων επιχειρηµατικών δράσεων IQbility, τη µοναδική ιδιωτική πρωτοβουλία ελληνικής εταιρείας που µέσα από συστηµατική διαδικασία ανακαλύπτει, επιλέγει και συµµετέχει στο µετοχικό κεφάλαιο ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

  Εκτός από την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηµατικότητας, στόχοι του IQbility είναι η διοχέτευση της Ελληνικής Προστιθέµενης Αξίας στις διεθνείς αγορές, η ανάδειξη νέων ταλαντούχων ανθρώπων, η προώθηση της ελληνικής καινοτοµίας και ανταγωνιστικότητας, η αξιοποίηση της εµπειρίας και των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναµικού του Οµίλου Quest και η προσπάθεια συγκράτησης της διαρροής εγκεφάλων.

  Ανάπτυξη επιχειρηµατικότητας και Ελληνικής Προστιθέµενης Αξίας

  Έργο του ΙQbility είναι η υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηµατικότητας στα πρώτα της βήµατα, διαθέτοντας σε επιλεγµένες επιχειρηµατικές οµάδες πόρους, µέσα και τεχνογνωσία που διευκολύνουν την επιτυχία τους στις διεθνείς αγορές.

  Για να διευκολυνθούν στα πρώτα τους βήµατα, οι οµάδες που επιλέγονται για συµµετοχή στο δωδεκάµηνο πρόγραµµα εκκόλαψης αξιοποιούν υπηρεσίες λογιστικής και νοµικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδοµές, cloud hosting, workstations, διαφόρων ειδών τεχνικές υποδοµές και δωρεάν πακέτα υπηρεσιών τεχνολογίας.

  Σηµαντική είναι, επίσης, και η συνεισφορά έµπειρων εξειδικευµένων στελεχών και επιχειρηµατιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, οι οποίοι διαθέτουν χρόνο προσφέροντας mentoring και coaching. Παράλληλα, η γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές ευνοείται τόσο µέσω συνεργειών µε τις εταιρείες του Οµίλου Quest όσο και µέσω τρίτων συνεργαζόµενων συµβούλων και angel investors.

  Ο αντίκτυπος του έργου του IQbility

  Στα 4 χρόνια λειτουργίας του IQbility έχουν υποστηριχθεί 11 οµάδες. Σε 9 από αυτές έγιναν επενδύσεις ύψους 500.000 ευρώ, που οδήγησαν σε επιπλέον άντληση κεφαλαίων άνω των 6 εκατ. ευρώ, και 7 οµάδες έγιναν επιχειρήσεις µε διεθνή παρουσία.

  Το ΙQbility έχει δηµιουργήσει περισσότερες από 100 εξειδικευµένες θέσεις εργασίας, έχει πραγµατοποιήσει τέσσερις κύκλους υποβολής προτάσεων, ενώ, σε συνεχή συνεργασία µε φορείς του οικοσυστήµατος της νεοφυούς επιχειρηµατικότητας, έχει παρουσιαστεί σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων υποστήριξης των startups, προκειµένου να µεταφέρει τη σχετική τεχνογνωσία του σε νέους επιχειρηµατίες.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων