Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2017 19:00

  Εθνική Ασφαλιστική: Διαχρονικά συνεπής στο ανθρωποκεντρικό όραµά της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη ηµέρα της ίδρυσής της, υπηρετεί µε συνέπεια το ανθρωποκεντρικό της όραµα.

  Στα 126 χρόνια λειτουργίας της δεν έπαψε ποτέ να στέκεται δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και να υλοποιεί ενέργειες στηρίζοντάς το, επιστρέφοντας σε αυτό ένα κοµµάτι του "εαυτού της". Μάλιστα, ανταποκρινόµενη άµεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από τον σεισµό της 12ης Ιουνίου στα νησιά των Νοµών Λέσβου και Χίου, προχώρησε σε σειρά ενεργειών ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών, οι οποίες, µεταξύ άλλων, περιλαµβάνουν την καταβολή αποζηµιώσεων και τη διευκόλυνση στην καταβολή των ασφαλίστρων των εν ισχύ συµβολαίων στις πληγείσες περιοχές. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία µέσα στην οποία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται, αναλαµβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τοµείς:

  Ιδιωτική ασφάλιση και οικονοµία

  Υποστήριξη οργανισµών και φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης µέσα από την οικονοµική ενίσχυση συνεδρίων και εκδηλώσεων µε στόχο την ενδυνάµωση της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα µας.

  Ανθρώπινο δυναµικό

  Με την πίστη ότι το ανθρώπινο δυναµικό αποτελεί τον σηµαντικότερο παράγοντα εξέλιξης της εταιρείας, η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα βιώσιµο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

  Κοινωνία

  Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών οµάδων και συστηµατική οικονοµική ενίσχυση του έργου φορέων µε αναγνωρισµένη κοινωνική δράση. Μία από τις σηµαντικότερες δράσεις του 2016 αφορά την οικονοµική ενίσχυση της crowdfunding πλατφόρµας Act4Greece, µιας πρωτοβουλίας της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής και υποστήριξης έργων αναγκαίων για την ελληνική κοινωνία και οικονοµία.

  Η Εθνική Ασφαλιστική, επιλέγοντας τον άξονα Πρόνοια, Υγεία και Αλληλεγγύη του προγράµµατος, δώρισε 1 ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συµβόλαιό της στη δράση των Γιατρών του Κόσµου, που παρέχει ιατροφαρµακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

  Πολιτισµός / Αθλητισµός

  Υποστήριξη φορέων που προάγουν τον πολιτισµό και ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους µέσω χορηγιών σε αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και γεγονότα.

  Περιβάλλον

  Σταθερή επιδίωξη της εταιρείας αποτελεί ο στόχος της µείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώµατος, µε ταυτόχρονη εξοικονόµηση ενέργειας και πόρων. Παράλληλα, υποστηρίζει φορείς και συλλόγους που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση.

  Τέλος, στο κτίριο της Κοραή 4, το οποίο έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο µε µια από τις σηµαντικότερες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η Εθνική Ασφαλιστική έχει την ευθύνη της µόνιµης λειτουργίας δύο ιδιαίτερων χώρων, που αντανακλούν την πίστη της στις αξίες της τέχνης και του πολιτισµού:

  "Χώρος Ιστορικής Μνήµης 1941-1944"

  Πρόκειται για ένα µοναδικό µνηµείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, έναν χώρο που µεταφέρει ζωντανή την ιστορική µνήµη από την περίοδο της Κατοχής στη σηµερινή πραγµατικότητα και µε ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής λειτουργεί ως µνηµείο ανοιχτό στο κοινό.

  Χώρος Τέχνης "ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ"

  Ο Χώρος Τέχνης "ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ" δηµιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική µε στόχο να αποτελέσει ένα σηµείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώµενα της χώρας. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο χώρο: στο ισόγειο πραγµατοποιούνται εκθέσεις καλλιτεχνών χωρίς εµπορική εκµετάλλευση και στον πρώτο όροφο φιλοξενείται Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων