Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2017 17:00

  ΑΒ Βασιλόπουλος: Όταν το όραµα γίνεται πράξη κάθε µέρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Από αριστερά οι κ.κ. Δημήτρης Νέντας (Τράπεζα Τροφίμων), Ζέτα Χειμωνίδου (VR Marketing & Strategy της AB), Αθηνά Λινού (Ινστιτούτο Prolepsis), Αλεξία Μαχαίρα (Communication&Sustainability Manager της ΑΒ) και Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Μπορούμε).

  Με 78 χρόνια ιστορίας, η ΑΒ έχει ταυτιστεί µε την άριστη ποιότητα προϊόντων που διαθέτει, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί για την κοινωνία και το περιβάλλον.

  Tο όραµά της για την Εταιρική Υπευθυνότητα αποτυπώνεται στο "ΑΒητάρι της αγάπης", το οποίο περιλαµβάνει όλα της τα προγράµµατα για τους συνανθρώπους µας που αντιµετωπίζουν προβλήµατα σίτισης, για τη φροντίδα των παιδιών και για την προστασία του περιβάλλοντος.

  Σε αυτή την προσπάθεια, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει δίπλα της τους διαχρονικούς της συµµάχους, την "Τράπεζα Τροφίµων", το "Μπορούµε", το "Ινστιτούτο Prolepsis" και τοπικούς φορείς.

  Με το "Μπορούµε"...

  Tα καταστήµατα της AB, µε τη βοήθεια του "Μπορούµε", δικτυώνονται µε τοπικούς κοινωφελείς φορείς, στους οποίους δίνουν κάθε βράδυ τρόφιµα. Τα τρόφιµα στη συνέχεια προσφέρονται από τους φορείς σε συνανθρώπους µας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν το καθηµερινό τους φαγητό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό µέλος του "Μπορούµε", η προσφορά είναι µεγάλη, καθώς από τα τρόφιµα που λαµβάνουν οι τοπικοί φορείς συνήθως καλύπτουν το µεγαλύτερο µέρος των αναγκών τους σε τρόφιµα. Μόνο το 2016 δόθηκαν τρόφιµα αξίας 1,4 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 489.000 γεύµατα.

  Με το Ινστιτούτο Prolepsis...

  Η εταιρεία συνεργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια µε το Ινστιτούτο Prolepsis, στο πρόγραµµα "ΔΙΑτροφή". Μέσω αυτής της προσπάθειας, προσφέρεται κάθε µέρα ένα θρεπτικό, υγιεινό δεκατιανό σε παιδιά που φοιτούν σε σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας. Η Αθηνά Λινού, πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, αναφέρει ότι τα 1.000.000 γεύµατα που προσφέρονται µέσω του προγράµµατος προέρχονται από τη στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος. Από την αµοιβαία συµβολή του Prolepsis και της ΑΒ Βασιλόπουλος, 1.500 µικροί µαθητές, κάθε µέρα, σε όλη την Ελλάδα, αποκτούν πρόσβαση σε ένα από τα πιο απαραίτητα γεύµατα της ηµέρας.

  Με την Τραπεζα Τροφιµων...

  Η Τράπεζα Τροφίµων αποτελεί ακόµα έναν διαχρονικό σύµµαχο της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η εταιρεία στηρίζει µε συνέπεια το έργο της Τράπεζας Τροφίµων, προσφέροντας τρόφιµα από τις αποθήκες της καθηµερινά.

  Σύµφωνα µε στοιχεία του ιδρύµατος, οι συνάνθρωποί µας που έρχονται αντιµέτωποι µε προβλήµατα εξασφάλισης του καθηµερινού τους φαγητού, το πρώτο εξάµηνο του 2017, έχουν φτάσει τους 33.000, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 είχαν καταγραφεί 24.000.

  Ο Δηµήτρης Νέντας, εκπροσωπώντας το ίδρυµα, αναφέρει πως η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί µία από τις τρεις µεγαλύτερες εταιρείες που στηρίζουν το έργο του ιδρύµατος, καθώς µόνο το 2016 από την ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρθηκαν τρόφιµα που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 103.900 γεύµατα.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ab.gr/abitari

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων