Autohellas: Σε ισχυρότερα μερίδια αγοράς στοχεύει το 2010
Παρασκευή, 16-Απρ-2010 13:35
Η διατήρηση των υπάρχουσων περιθωρίων και η εκμετάλλευση των όποιων ευκαιριών παρουσιαστούν, ώστε να βγει από την κρίση ισχυρότερη σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, έχει θέσει ως στόχο η Autohellas για το πιθανότατα ακόμα δυσκολότερο 2010.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2009, όπου η Autohellas παρουσίασε αύξηση κερδών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 31%, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 17,7 εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ.
Οι βασικοί λόγοι βελτίωσης του αποτελέσματος εντοπίζονται στη βελτίωση της συνεισφοράς των βαλκανικών χωρών στο ενοποιημένο αποτέλεσμα, ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών με διάφορες ενέργειες της εταιρίας και η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.
Χαρακτηριστικό είναι γεγονός ότι στις δύσκολες συνθήκες του 2009 η Autohellas μέσα από την αμυντική της γραμμή στην διαχείριση του μεγέθους του στόλου κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τις ταμιακές της ροές και την αύξηση των ταμειακών της αποθεμάτων από 24,5 εκατ. ευρώ σε 53,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009, με αμετάβλητο τον δανεισμό.
Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε η έγκαιρη αντίδραση της Autohellas στην μείωση του τουρισμού και στην αγορά των εταιρικών στόλων, αλλά και στην μεταπώληση των αυτοκινήτων.
Βασικός λόγος είναι ευελιξία και προσαρμοστικότητα της εταιρίας στις συνθήκες αυτές αλλά και η ισχυρή κεφαλαιοποίηση της, εφόδια που θα εκμεταλλευτεί και για την ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά που έρχεται.
Σημειώνεται πως στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κος Ευτύχιος Βασιλάκης, η κα Λίζα Πελεκάνου, διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και ο κος Αλέξης Καραμαλής υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων.