Τι λέει η Intracom για τη Sistema

Δευτέρα, 05-Ιουν-2006 00:05

Επιβεβαιώνεται και από επίσημες πηγές της Intracom η καταρχήν συμφωνία με τη Sistema για την πώληση του ποσοστού της Intracom Telecom στη ρωσική εταιρεία. Σημειώνεται ότι το θέμα της συμφωνίας μεταξύ της Intracom και της Sistema έφερε στο φως της δημοσιότητας το Capital.gr το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, οι οποίες προέρχονται από την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και άμυνας, οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά τα βασικά μέρη. Απομένουν ωστόσο λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως νομικά θέματα ώστε να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί στο σύνολό της η συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και να ανακοινωθεί επισήμως το deal.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Novosti, το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας και βασικός μέτοχος με ποσοστό 62,1%, κ. Υevtushenkov ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ Intracom και Sistema.

Ο κ. Υevtushenkov είπε ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε τη συμφωνία στις 28 Μαΐου, αλλά δεν έκανε λόγο για το ποσό της συναλλαγής. Πάντως, το Φεβρουάριο όταν είχε προαναγγελθεί η συμφωνία για την εξαγορά του 51% της Intracom Telecom, αυτό είχε αποτιμηθεί σύμφωνα με πληροφορίες περί τα 120 εκατ. ευρώ.

Σταμάτης Ζαχαρός