Frigoglass: Διευκρινίσεις για το stock options
Τρίτη, 29-Δεκ-2009 13:35
Σε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της εταιρείας σε στελέχη καθώς και σε στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση στις 5 Ιουνίου του 2009 προέβη η Frigoglass.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την απόφαση της ανωτέρω Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε η διάθεση 500.000 δικαιωμάτων Stock Options (τα «Δικαιώματα») κατ’ ανώτατο όριο, έκαστο των οποίων αντιστοιχεί σε μία κοινή ανώνυμη μετοχή της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η τιμή ασκήσεως ανά μετοχή ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά δικαίωμα.
Στα πλαίσια των ανωτέρω εγκρίσεων της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας διά της από 11/12/2009 αποφάσεώς του, διέθεσε σε ένα στέλεχος της 8.500 δικαιώματα προαιρέσεως μετοχών. Η τιμή διάθεσης εκάστου δικαιώματος ισούται σύμφωνα με τα όσα ορίστηκαν στην ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε 4 ευρώ ανά δικαίωμα. Ο δικαιούχος δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του ως προς το 1/3 των μετοχών που του αναλογούν οποτεδήποτε μετά από σήμερα και μέχρι την 31/12/2014.
Από την 1/1/2010 και μέχρι την 31/12/2014 θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του για ακόμη 1/3 του όλου αριθμού μετοχών που δικαιούται και εφόσον έχει ασκήσει το δικαίωμα για το πρώτο 1/3 μόνο μερικώς ή και καθόλου, για οποιοδήποτε υπόλοιπο αυτού. Τέλος, μετά την 1/1/2011 και το αργότερο μέχρι την 31/12/2014, θα δικαιούται να ασκήσει το δικαίωμά οποίες του έχει χορηγηθεί το δικαίωμα προαιρέσεως και εφόσον δεν το έχει ασκήσει μέχρι τότε.
*Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".