Βιοκαρπέτ: Μικτό μέρισμα €0,05 αποφάσισε η τακτική συνέλευση
Τετάρτη, 24-Ιουν-2009 16:30
Το μικτό μέρισμα των 0,05 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2008 αποφάσισε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Βιοκαρπέτ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24/06/2009. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των μετόχων στην συνέλευση ήταν 12, οι μετοχές που δέσμευσαν για την παράστασή τους σε αυτήν ήταν 19.567.112 ήτοι ποσοστό 81,57% επί του συνόλου των 23.986.500 μετοχών της εταιρείας.
Αναλυτικά, η γενική συνέλευση αποφάσισε παμψηφεί τα εξής:
* ΘΕΜΑ 1ον: Υποβολή και έγκριση της ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και των Ετήσιων Οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας (Εταιρικών & Ενοποιημένων) με τις σχετικές εκθέσεις του ΔΣ και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της 38ης εταιρικής χρήσης από 1/1 εως 31/12/2008. Η ΓΣ ενέκρινε παμψηφεί τις Οικονομικές Καταστάσεις χρήσης 2008 με τις σχετικές εκθέσεις του ΔΣ και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
* ΘΕΜΑ 2ον: Έγκριση διάθεσης κερδών χρήσης 2008 (1-1 εως 31-12-2008) και διανομής μερίσματος.
Η ΓΣ αποφάσισε παμψηφεί η διάθεση των κερδών χρήσης 2008 να γίνει όπως αναφέρεται στον Ισολογισμό.
- ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2008
Η εταιρεία ΒIOKAΡΠΕΤ Α.Ε. ανακοινώνει κατ. άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, της 24/6/2009 το μικτό μέρισμα για τη χρήση 2008 ανέρχεται σε 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 10% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,045 Ευρώ ανά μετοχή.
Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές κατά την Τρίτη 30η Ιουνίου 2009 (αποκοπή Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης).
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 από την πληρώτρια τράπεζα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ως εξής:
Στους Χειριστές των δικαιούχων Μετόχων εφόσον έχουν δηλώσει ότι έχουν το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος
Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, για όσους εκ των Μετόχων δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του μερίσματος από το χειριστή τους στο Σ.Α.Τ., με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή, Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους, μέχρι 31-12-2009.
Μετά την 31-12-2009 η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση 5ο ΧΛΜ ΕΘΝ.ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΡΙΣΑ Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας τηλ. 2410688622 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
* ΘΕΜΑ 3ον: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή ? Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα και τη διαχείριση της εταιρίας της χρήσης 2008, σε εταιρική και Ενοποιημένη βάση. Η ΓΣ παμψηφεί απάλλαξε από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως τα μέλη του ΔΣ και τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές για την χρήση 2008.
* ΘΕΜΑ 4ον: Έγκριση αμοιβών των μελών του ΔΣ για την χρήση 2008. Η ΓΣ ενέκρινε παμψηφεί ως αμοιβή των μελών του ΔΣ της εταιρίας το συνολικό ποσό των 13.500 ευρώ.
* ΘΕΜΑ 5ον : Έγκριση μισθών μετόχων μελών του ΔΣ για την παροχή εργασίας πέραν των καθηκόντων τους σαν μέλη του ΔΣ, χρήσεως 2008 και για την τρέχουσα χρήση. Η ΓΣ ενέκρινε τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας 2008 των κ.κ. Γεωργίου Καντώνια και Βασιλείου Τσιάρα καθώς και τις αμοιβές που έλαβαν για την χρήση 2008 οι κ.κ. Γεώργιος Καντώνιας, Βασ.Τσιάρας , Ελένη Καντώνια, Παρασκευή Καντώνια, Γλυκερία Καντώνια, Αικατερίνη Τσιάρα και Ιωάννη Τσιάρα.
* ΘΕΜΑ 6ον: Εκλογή Ορκωτού Ελεγκτή ? Λογιστή (τακτικού και αναπληρωματικού) από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την τρέχουσα χρήση 2009 και καθορισμός της αμοιβής τους. Η ΓΣ αποφάσισε παμψηφεί και εξέλεξε την εταιρία GRANT THORNTON (Α.Μ.ΣΟΕΛ 127) για τον έλεγχο της διαχ.χρήσης 2009 για την μητρική εταιρία και τον ΟΜΙΛΟ, τις εξαμηνιαίες Λογιστικές Καταστάσεις της μητρικής και σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα εξέλεξε ως τακτικούς ελεγκτές τους α)Βασίλειο Καζά του Κωνσταντίνου (Α.Μ. ΣΟΕΛ 13281) β) Νικόλαος Ιωάννου του Βασιλείου (Α.Μ.ΣΟΕΛ 29301) και αναπληρωματικούς ελεγκτές γ)Γεώργιο Δεληγιάννη του Νικολάου (Α.Μ.ΣΟΕΛ 15791) και δ) Μάριο Λασανιάνο του Κωνσταντίνου (Α.Μ.ΣΟΕΛ 25101)
* ΘΕΜΑ 7ον: Ορισμός Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν.3693/2008. Η ΓΣ αποφάσισε παμψηφεί η Επιτροπή Ελέγχου να αποτελείται από τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
α) Αντώνιος Μαυρομάτης του Νικολάου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
β) Ιωάννης Χατζηευθυμίου του Γεωργίου, ως μη εκτελεστικό μέλος, και
γ) Βασίλειος Φλώρος του Κωνσταντίνου, ως μη εκτελεστικό μέλος.
* ΘΕΜΑ 9ον: Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις
Σημειώνεται πως οι αποφάσεις των θεμάτων 1,2,3,4,5,6 και 7 θα υλοποιηθούν άμεσα.
Παράλληλα, στην τακτική γενική συνέλευση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ομίλου αλλά και της μητρικής εταιρείας. Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η πρωτοφανής κρίση στο χρηματιστηριακό σύστημα που άρχισε τα τέλη του 2008 επηρέασε πάρα πολύ την παγκόσμια οικονομία αλλά ιδιαίτερα και την Ελληνική οικονομία. Η μείωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008 ήταν πολύ μεγάλη.
Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου μέσα σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ήδη παρατηρείται από το μήνα Μάιο σημαντική αύξηση της παραγγελιοληψίας σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2009 και αναμένεται η σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της αγοράς. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη μείωση των ελαστικών δαπανών από την οποία εξαιρείται η μείωση του προσωπικού. Ο όμιλος ακολουθώντας την πάγια κοινωνική πολιτική που προστατεύει τις θέσεις εργασίας.
Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η τάση της αγοράς του κλάδου που δραστηριοποιούνται οι εταιρίες του ομίλου αλλάζει προς το καλύτερο και ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί το μέχρι τώρα χαμένο έδαφος στο β΄ εξάμηνο του 2009.