J&P Άβαξ: Αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 27 εκατ. ευρώ
Δευτέρα, 22-Ιουν-2009 16:17
Τη μεταβολή της κατανομής των υπόλοιπων κεφαλαίων ύψους 27 εκατ. ευρώ, που αντλήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2007 με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, αποφάσισε η J&P Άβαξ μετά από σχετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 23/08/2007.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεταβολή της αρχικά αποφασισθείσας κατανομής των αντληθέντων κεφαλαίων κατέστη αναγκαία λόγω καθυστερήσεων στο χρονοδιάγραμμα προώθησης και οικονομικού κλεισίματος των συμβάσεων παραχώρησης οι οποίες περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας.
Οι καθυστερήσεις αυτές προέκυψαν κυρίως λόγω της απροθυμίας των κυβερνήσεων και του τραπεζικού συστήματος να προωθήσουν μεγάλες οικονομικές συμφωνίες ως απόρροια της διεθνούς κρίσης κατά την τελευταία διετία.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την ανακατανομή των επενδύσεων κατά τρόπο ώστε να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα οι πλέον ώριμες συμβάσεις παραχώρησης, και να επεκταθεί η χρηματοδότηση σε νέες συμβάσεις.
Η παραπάνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας περιλαμβάνεται στα θέματα προς συζήτηση κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία έχει προγραμματισθεί για την 24.06.2009.
Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στη στήλη "Σχετικά Αρχεία".