Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Μαϊ-2009 23:29

  Έτοιμες να αποπληρώσουν το TARP Goldman, JPMorgan, M.Stanley

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co. και Morgan Stanley εμφανίζονται έτοιμες  να αποπληρώσουν το συνδυασμένο ποσό των 45 δισ. δολαρίων που έλαβαν τον Οκτώβριο του 2008 μέσω του TARP, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές.

  Οι τρεις τράπεζες χρειάζονται το “πράσινο φως” από την Fed για να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που έχουν λάβει. Εκπρόσωποι τόσο από τις τρεις τράπεζες, όσο και από την Fed, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

  Εάν και εφόσον η Fed δώσει την έγκριση της, τότε τα κεφάλαια των 45 δισ. δολαρίων θα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν αποπληρωθεί μέχρι στιγμής από το πρόγραμμα των 700 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως το πολυσυζητημένο TARP των 700 δισ. δολαρίων ήταν η κυβερνητική αντιμετώπιση στην κλιμάκωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

  Τέλος, το Bloomberg, επικαλούμενη άποψη ειδικών, εξηγεί πως οι τράπεζες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μηνύσεις αν αποπληρώσουν τα κεφάλαια υπερβολικά γρήγορα και καταλήξουν να ζητήσουν νέα κρατική βοήθεια στο μέλλον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ