Unibios: Αύξηση εσόδων, περιορισμός ζημιών στο 2008
Δευτέρα, 30-Μαρ-2009 20:18
Αύξηση εσόδων και περιορισμό των ζημιών ανακοίνωσε η Unibios για το 2008. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας ο όμιλος πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών για το 2008, που έφτασε τα 20,4 εκατομμύρια ευρώ με παράλληλη μείωση των ζημιών προ φόρων που περιορίστηκαν σε 82 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ της χρήσης του 2007.
Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 107% με την ταυτόχρονη μείωση των ζημιών κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ κρίνεται από τη διοίκηση της εταιρείας απολύτως ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την διεθνή οικονομική κρίση και που επηρέασαν σημαντικά το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Σε επίπεδο λειτουργίας των επιμέρους εταιρειών του Ομίλου επισημαίνεται ότι σημαντικό αποτέλεσμα πέτυχε ο τομέας επεξεργασίας νερού, και ιδιαιτέρως η εταιρεία Κάλλιγκαν Ελλάς, που κατέγραψε συνολικό κύκλο εργασιών 8,7 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με 6,3 εκατομμύρια ευρώ το 2007, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 38% και επιτυγχάνοντας κέρδη ύψους 800 χιλιάδων ευρώ περίπου.
Ο κύκλος εργασιών στο χώρο της παραδοσιακής δραστηριότητας της Βιοσώλ (Θέρμανση - Κλιματισμός) ανήλθε σε 11,1 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 13% που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων πέντε ετών, παρά την κρίση που έπληξε ιδιαίτερα τον τομέα της οικοδομής, χώρο στον οποίο κατεξοχήν δραστηριοποιείται η Βιοσώλ.
Τέλος στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το 2008 κρίνεται μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά που δικαιώνει τις στρατηγικές επιλογές της Διοίκησης και των Μετόχων για την μετατροπή της Βιοσώλ σε Όμιλο Συμμετοχών με την παράλληλη δραστηριοποίησή του στο χώρο της επεξεργασίας νερού.