Αναγνώριση προϊόντων Creta Farm από Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Τετάρτη, 11-Μαρ-2009 16:55

Την αναγνώριση των προϊόντων της από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απέσπασε η εταιρία παραγωγής αλλαντικών Creta Farm, χάρη στην καινοτομία της να χρησιμοποιήσει εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο στην παραγωγή των προϊόντων της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ελαιόλαδο, το οποίο αποτελεί τη βάση του ευεργετικού κρητικού μοντέλου διατροφής, σχετίζεται άμεσα με τη μείωση εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου καθώς και των σοβαρών επιπλοκών της.

Από το Δεκέμβριο του 2008 τα προϊόντα Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν μπούτι και φιλέτο γαλοπούλα της Creta Farm φέρουν το σήμα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η σήμανση αυτή έχει ως στόχο την αναγνώριση των προϊόντων που συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς και την πρόληψη καρδιακών παθήσεων από το καταναλωτικό κοινό.

Σε σχετική του δήλωση ο κύριος Β. Πυργάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, αναφέρθηκε στη συμβολή της μεσογειακής διατροφής ως βασικό παράγοντα πρόληψης της στεφανιαίας νόσου, καθώς και στη σημασία αντίστοιχων πρωτοβουλιών από εταιρίες τροφίμων που έχουν ως γνώμονα την βελτίωση του διατροφικού προφίλ του έλληνα καταναλωτή και κατά συνέπεια την προστασία του κοινού από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο καθετοποιημένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.