Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Φεβ-2009 10:16

  Mediterra: Θετικά τα πρώτα δείγματα του 2009

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

  Κανονικά θα προχωρήσει το 2009 το επενδυτικό  πρόγραμμα της Mediterra ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της στη Χίο, όπως και το πρόγραμμα δημιουργίας νέων προϊόντων και η ανάπτυξη νέων καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ δεν σχεδιάζονται νέα καταστήματα στο εξωτερικό. 

  Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου η νέα επένδυση να ενταχθεί στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. Οσον αφορά τα καταστήματα,  η εταιρεία είχε προαναγγείλει τη δημιουργία 4 νέων σημείων στην Ελλάδα τη διετία 2008-2009 και ήδη το 2008 ξεκίνησαν τα 3 και αναμένεται ακόμη ένα να προστεθεί μέσα στο τρέχον έτος. 

  Στα σχέδια της εταιρείας είναι να αναπτύξει συνολικά 200 νέα προίόντα την επόμενη τριετία και για το 2009 προγραμματίζει τη δημιουργία 45 νέων προϊόντων, από τα οποία 2 ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, ενώ συστηματικά θα αυξάνεται η γκάμα.

  Τα προϊόντα που θα παραχθούν προορίζονται για τα καταστήματα mastihashop στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αριθμούν πλέον τα 14. Τα καταστήματα mastihashop στο εξωτερικό είναι σήμερα 4 (σε Ν.Υόρκη, Κύπρο, Σ.Αραβία και Παρίσι το οποίο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008). 

  Σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra, κ. Γιάννης Μανδάλας, τονίζει: «τα πρώτα δείγματα του έτους με βάση την πορεία του Ιανουαρίου είναι θετικά και με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου θα έχει διαφανεί αν τελικά η γενικότερη μείωση στην κατανάλωση επηρεάζει τη ζήτηση για τα προϊόντα. Το γεγονός ότι η εταιρεία είναι σε φάση ανάπτυξης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό θετικό παράγοντα για την πορεία των εργασιών της και να μην επηρεαστεί από την  ευρύτερη ύφεση, που ακόμη δεν έχει δείξει να αγγίζει την ελληνική αγορά». 

  Σημειώνεται ότι η πορεία του 2008 ήταν ικανοποιητική και εξελίχθηκε εντός των στόχων της διοίκησης.

  Η Mediterra δημιουργήθηκε το 2002 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με σκοπό την ανάπτυξη των καταστημάτων mastihashop και την παραγωγή προϊόντων μαστίχας. Στο εξάμηνο του 2008, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 104 χιλ. ευρώ. Η μετοχή της Mediterra διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ