Proton: Προς ΑΜΚ έως 80 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 14-Ιαν-2009 18:58

Έκτακτη γενική συνέλευση για τις 28η Ιανουαρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, έχει προγραμματίσει η Proton Bank, με μοναδικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 80 εκ. ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 28η Ιανουαρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30 μ.μ., η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της Τράπεζας που βρίσκονται στην Αθήνα, επί της οδού Έσλιν και Αμαλιάδος αρ. 20 (7ος όροφος), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του εξής μοναδικού θέματος: 

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 80 εκ. ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3723/2008 "για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης" και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 7 του καταστατικού της Τράπεζας. 

Στη συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Τράπεζας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου. 

Επισημαίνεται ότι Μέτοχοι της Τράπεζας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους - μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα ?ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) - και να καταθέσουν τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών στην Τράπεζα (Έσλιν & Αμαλιάδος αρ. 20, Αθήνα) πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Περαιτέρω, εάν οι μετοχές είναι καταχωρημένες σε Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ., οι Μέτοχοι θα πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. και να καταθέσουν στην Proton Τράπεζα (Έσλιν & Αμαλιάδος αρ. 20, Αθήνα) τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να κατατεθούν στην Τράπεζα και τα σχετικά έγγραφα αντιπροσώπευσης.