ΕΛΠΕ: Στις 10/12 ξεκινά η περίοδος εκποίησης των εναπομεινουσών μετοχών
Δευτέρα, 08-Δεκ-2008 14:11
Η 10η Δεκεμβρίου 2008 ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εκποίησης της εναπομείνασας ποσότητας των κοινών ονομαστικών μετοχών των ΕΛΠΕ που δεν εκποιήθηκαν κατά την περίοδο από 1.9.2008 έως και 31.10.2008.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των εναπομεινασών κοινών ονομαστικών μετοχών (μετοχών που δεν έχουν κατατεθεί προς αποϋλοποίηση, καθώς και μετοχών που προέρχονται από εταιρικές πράξεις και οι οποίες έχουν εκδοθεί σε άυλη μορφή υπέρ των δικαιούχων των ενσώματων ονομαστικών μετοχών), οι οποίες δεν εκποιήθηκαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ανέρχεται σε 162.367 μετοχές.
Η εκποίηση θα διενεργηθεί με βάση τη διαδικασία που ορίζεται στην Απόφαση 1/380/4.5.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την παράγραφο 2.3.7 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι αρμόδιο μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη διενέργεια της εκποίησης των συγκεκριμένων μετοχών ορίστηκε η Eurobank EFG Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.
Το αποτέλεσμα της εκποίησης θα ανακοινωθεί στους κ.κ. Μετόχους με τα μέσα που προβλέπονται στο άρθρο 18 του ν.3371/2005.
Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το καθαρό προϊόν της εκποίησης, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων, θα κατατεθεί υπέρ των δικαιούχων μετόχων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.