Νάκας: Έμφαση στα είδη δώρων, τη χονδρική και το B2B (upd)

Παρασκευή, 14-Νοε-2008 09:37

Την επέκταση της  δραστηριότητάς  της στον τομέα της χονδρικής με την εξασφάλιση νέων αντιπροσωπειών δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ καθώς και άλλων αντικειμένων που προορίζονται για δώρα σχεδιάζει η διοίκηση της Νάκας. 

Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί στη χονδρική πώληση ειδών δώρων και αξεσουάρ που απευθύνονται σε χαρτοπωλεία τόσο με τις αντιπροσωπείες που ήδη διαθέτει (όπως Aspinal of London) όσο και με νέες αντιπροσωπείες που στοχεύει να αναλάβει. 

Επίσης έμφαση πρόκειται να δώσει στις πωλήσεις δώρων προς επιχειρήσεις (Β2Β) και για αυτό πρόκειται να διανείμει   καταλόγους σε 3.000 επιχειρήσεις το Δεκέμβριο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2008-2009 οι πωλήσεις της εταιρείας εμφανίζονται ελαφρά αυξημένες, ενώ τα καταστήματα της αλυσίδας Nakas Paper σήμερα είναι 8, μετά τα τελευταία 3 καταστήματα που προστέθηκαν στην αλυσίδα σε Αγία Παρασκευή, Λάρισα και Καρδίτσα.

Τα καταστήματα μουσικών ειδών «Νάκας» της εταιρείας είναι 43, ενώ για το 2009 η εταιρεία δεν διαθέτει σχέδια ανάπτυξης των καταστημάτων της πριν αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για τις επιπτώσεις της κρίσης στην κατανάλωση.

Προς το παρόν δεν έχει επηρεαστεί η ζήτηση των προϊόντων της εταιρείας, ενώ  τα έσοδα του  δεύτερου τριμήνου του 2008 θα είναι ενισχυμένο κατά 2 εκατ. ευρώ από το διαγωνισμό για εφοδιασμό μουσικών οργάνων που κέρδισε η εταιρεία από το υπουργείο Παιδείας. 

Κατά τη χρήση που ολοκληρώθηκε  στις 30/6/2008 η εταιρεία Νάκας είχε εμφανίσει πωλήσεις 32,9 εκατ. ευρώ και  κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ.    

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προθέσεις της να επεκταθεί στον τομέα χονδρικής με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Μετά από σχετικές δημοσιεύσεις που αφορούν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, διευκρινίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση της 30.10.2008 αποφάσισε τη συμπλήρωση των σκοπών της εταιρείας με τις παρακάτω δραστηριότητες: 

1. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως επίπλων και παρελκόμενων (καρέκλες, βιτρίνες, φωτιστικά, κ.λ.π.) για κάθε χρήση. 

2. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως φωτιστικών, εξαρτημάτων αυτών και παρεμφερών ειδών για κάθε χρήση. 

3. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως δερμάτινων ειδών και παρεμφερών για κάθε χρήση. 

4. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως ειδών δώρων μεταλλικών, ξύλινων, δερμάτινων, πλαστικών, υφασμάτινων κ.λ.π., για κάθε χρήση. 

5. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως ρουχισμού, αξεσουάρ αυτού και παρεμφερών ειδών για κάθε χρήση. 

6. Εισαγωγή και εμπορία πάσης φύσεως ειδών οικιακής χρήσης.
όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ανακοίνωση της εταιρείας με αριθ. πρωτ. 41404 / 30.10.2008. 

Η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στους παραπάνω τομείς στο προσεχές μέλλον και ειδικότερα στον τομέα της χονδρικής με την εξασφάλιση νέων αντιπροσωπειών δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, ειδών οικιακής χρήσης και άλλων αντικειμένων που προορίζονται για δώρα, τα οποία θα διακινούνται από το ήδη υπάρχον δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας και από τα καταστήματα "Nakas Paper" συμπεριλαμβανομένων και των τριών νέων καταστημάτων της αλυσίδας σε Αγία Παρασκευή, Λάρισα και Καρδίτσα."