Σιδενόρ: Στα 3,55 ευρώ η τιμή έκδοσης των stock options
Δευτέρα, 10-Νοε-2008 16:59
Στα 3,55 ευρώ ανά μετοχή έχει ορισθεί η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών της Σιδενόρ, με βάση το πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας για την αγορά μετοχών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ετήσιας εφαρμογής του προγράμματος, όπως αυτό περιγράφεται κατωτέρω,τα στελέχη της εταιρείας που είναι δικαιούχοι Οριστικών Δικαιωμάτων Προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας, μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του Νοεμβρίου 2008 να δηλώσουν εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε ειδική προτυπωμένη φόρμα που τους χορηγεί η εταιρεία, την πρόθεση τους να ασκήσουν εν όλω ή εν μέρει τα Οριστικά δικαιώματά τους.
Η προσφορά αυτή απευθύνεται σε 7 στελέχη της Εταιρίας (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Γεν. Διευθυντές, διευθυντικά στελέχη), στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα προαίρεσης κατά το έτος 2002, και αφορά σε 901.900 νέες Κοινές Ανώνυμες μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 0,41 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2008, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.13 του Κ.Ν. 2190/1920.
Σημειώνεται ότι το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 39.413.091 ευρώ, διαιρούμενο σε 96.129.491 κοινές ανώμυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,41 ευρώ η καθεμία.
Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των ασκουμένων από αυτούς δικαιωμάτων προαίρεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και έκδοση νέων κοινών ανώνυμων μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί με τις ως άνω δηλώσεις.
Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.