Σειρά μέτρων υπέρ των δανειοληπτών και από την Τράπεζα Πειραιώς
Δευτέρα, 10-Νοε-2008 00:11
Μετά την Εθνική Τράπεζα, η οποία μέτρα υπέρ των δανειοληπτών, και η Τράπεζα Πειραιώς, με απόφαση που έλαβε το εκτελεστικό της συμβούλιο την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, αποφάσισε να προβεί σε σειρά μέτρων για τους πελάτες της.
Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, πρόκειται για τα εξής μέτρα:
Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, πρόκειται για τα εξής μέτρα:
1. Για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας η Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της που θα το ζητήσουν, να μειώσουν τη δόση του δανείου τους στο μισό, για όλο το 2009.
2. Μειώνει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κατά 0,5%.
3. Μειώνει επίσης το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών έως και 1% και το επιτόκιο διαμορφώνεται από 14,75% έως 15,75%, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας.
4. Παγώνει έως το τέλος του 2009 τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για κεφάλαιο και τόκους, στους ανέργους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.
5. Η Τράπεζα Πειραιώς θα απέχει για έναν χρόνο από κάθε πρωτοβουλία πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, μέχρι του ποσού των €300.000.
7. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει επίσης τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), με την προώθηση των εγγυημένων και επιδοτούμενων δανείων του προγράμματος.
Τέλος, η Τράπεζα επισημαίνει την ύπαρξη ειδικών γραφείων που λειτουργούν ήδη στις περιφερειακές της διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, για τη βοήθεια των επιχειρήσεων πελατών της που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ρευστότητας την επόμενη περίοδο, εξαιτίας της τρέχουσας κρίσης.
Οι μειώσεις των επιτοκίων θα ισχύσουν από 17 Νοεμβρίου 2008.