Προοδευτική: "Συνεχίζονται οι συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές"
Τρίτη, 23-Σεπ-2008 11:44
Συνεχίζονται οι συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, παρ΄ όλο το αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα που έχει προκύψει ξαφνικά, αναφέρει η Προοδευτική σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Κατά τη 2η επαναληπτική της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Προοδευτικής η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19.09.2008, οποία και ανεβλήθη μετά από αίτημα βασικού μετόχου της για τις 3 Οκτωβρίου 2008, δεν υπήρξε καμμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρεία.
Μετά το πέρας αυτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ανωτέρω θέμα, ανεφέρθη από τον πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο, κ. Κων/νο Κούτλα, ότι συζητά με επιχειρηματίες την προοπτική να αναλάβουν το ρόλο των στρατηγικών επενδυτών.
Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν, είναι πιθανόν η δραστηριότητα της εταιρείας να επεκταθεί, που εξάλλου είναι και ένα από τα θέματα της 2ης επαναληπτικής της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.
Αμέσως μόλις υπάρξει κάποιο προσύμφωνο με συγκεκριμένο επενδυτή, η εταιρεία θα προβεί άμεσα σε αναλυτική ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις".
Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε συμπληρωματική απάντηση, το Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των στρατηγικών επενδυτών και ο χρονικός ορίζοντας εισόδου τους στην εταιρεία.