Σφακιανάκης: Ειδικός διαπραγματευτής η Κύπρου ΑΕΠΕΥ

Παρασκευή, 01-Αυγ-2008 11:26

Την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί μετοχών της Σφακιανάκης στην Αγορά Αξιών απέκτησε η Κύπρου ΑΕΠΕΥ έπειτα από αίτησή της την οποία το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε με την 31.7.2008 απόφασή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως ημερομηνία έναρξης της Ειδικής Διαπραγμάτευσης ορίστηκε η Τετάρτη 6.8.2008. Η σύμβαση Ειδικής Διαπραγμάτευσης έχει διάρκεια ένα έτος. 

Προς διευκόλυνση του έργου της Ειδικής Διαπραγμάτευσης, εν όψει των ενδεχόμενων κινδύνων που απολαμβάνει ο Ειδικός Διαπραγματευτής, η Κύπρου ΑΕΠΕΥ έχει συνάψει σύμβαση με τις κκ. Σφακιανάκη Μιράντα - Ευστρατία, Σφακιανάκη Πλατιά Αικατερίνη, κύριους μετόχους της Εκδότριας, δυνάμει της οποίας προβλέπεται η υποχρέωση των κύριων μετόχων να συνάπτουν συμβάσεις πώλησης και επαναγοράς μετοχών ( repurchase agreeements ) στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.