Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουλ-2008 09:03

  Ενισχύει το εμπορικό της δίκτυο η Mediterra

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τη δημιουργία τριών νέων καταστημάτων Mastihashop στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδιάζει η διοίκηση της χιώτικης εταιρείας Mediterra. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας θα προστεθούν έως τον Οκτώβριο τρία νέα σημεία πώλησης, ένα στα βόρεια προάστια της Αθήνας και δύο σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. 

  Σήμερα η Mediterra διαθέτει 12 καταστήματα με την επωνυμία mastihashop, δέκα από τα οποία στην εγχώρια αγορά και δύο σε Κύπρο και Σ. Αραβία αντίστοιχα. Παράλληλα, εξάγει τα προϊόντα της στις αγορές της Σ. Αραβίας και των ΗΠΑ όπου από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της στο Lower East Side του Manhattan.

  Για περισσότερο από ένα χρόνο, η εταιρεία προωθεί τη σειρά mastihashoptherapy μέσω φαρμακείων με στόχο να βρίσκονται στις προθήκες περίπου 3.000 φαρμακείων μέχρι το τέλος του 2009. Μαζί με την σειρά cultura mediterra θα ακολουθήσουν τη γεωγραφική ανάπτυξη των καταστημάτων mastihashop στο εξωτερικό. Στόχος είναι τα προϊόντα της mastihashoptherapy να τοποθετηθούν στα φαρμακεία πέντε χωρών.

  Με την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της περιόδου 2008-2011 προβλέπεται να παραχθούν 200 νέα προϊόντα για τις ανάγκες όλων των εταιρικών business units (mastihashop, mastihatherapy, cultura mediterra) με στόχο τη διάθεσή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η επέκταση της μονάδας της εταιρείας που διαθέτει στη Χίο. Η επένδυση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στοχεύει στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της μονάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2009. 

  Στην εταιρεία ποσοστό 5,13% έχει αποκτήσει και η Κορρές Φυσικά Προϊόντα η οποία συνεργάζεται και επιχειρηματικά με την Mediterra. Προμηθεύεται μαστίχα Χίου την οποία χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την ειδική σειρά προϊόντων που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ενώ παράλληλα προμηθεύει την Mediterra με καλλυντικά προϊόντα τα οποία έχουν ως συστατικό τους την μαστίχα Χίου.

  Στο Χ.Α. η χιώτικη εταιρεία εισήγαγε τις μετοχές της τον περασμένο Φεβρουάριο. Με τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης τα 1,94 ευρώ, η μετοχή έκλεισε χθες στα 2,50 ευρώ (+28,8%). Στο τέλος του 2007 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 7,2 εκατ. ευρώ έναντι 5,7 εκατ. ευρώ το 2006 και κέρδη προ φόρων 252 χιλ. ευρώ έναντι 59 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στις 184 χιλ.ευρώ. 

  Νίκος Χρυσικόπουλος
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ